Täpsustatud ilmaprognoos lubab Haapsalus keskmisest kõrgemat veeseisu

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Üleujutus

Haapsalu promenaad reede õhtul. KRISTJAN KOSK

Et täpsustatud ilmaprognoos lubab Haapsalus veetaseme tõusu kuni 155 cm, hakkab  Haapsalu linnavalitsus piirama ligipääsu merele.

"Keelumärkide paigaldamine sõltub sellest, kuidas vesi tõusma hakkab," täpsustas Läänemaa päästejuht Andres Liiv.

Kohalik politseijuht Andrei Taratuhin ütles, et politsei on käinud üleujutusohtlikes kohtades ja teavitanud inimesi ohu eest. Uudishimulikel  palus Taratuhin olla ettevaatlik ja mitte ennast hea vaatepildi või foto nimel ohtu seada.

Täna õhul kl 18 koguneb Haapsalus kriisikomisjon.

Ilmateade lubab tänaseks tuule tugevnemist, õhtu poole tõuseb edelatuul sisemaal 15, puhanguti 20-25 m/s, rannikul 30 m/s. Pärastlõunal algab veetaseme kiire tõus. Maksimum saabub hilisõhtul ja kesköö paiku, orienteeruvalt kella 20 ja 1 vahel. Veetase tõuseb kõikjal Eesti läänerannikul 130-160 cm, Pärnu lahes 170-190 cm üle keskmise taseme.

Öö vastu esmaspäeva on läänetuule tormiga sisemaal puhanguid kuni 25, rannikul kuni 32 m/s. Veetase püsib läänerannikul kõrge, Soome lahel tõuseb veetase samuti ja võib Narva lahes kuni kriitilise piirini ehk 160 cm üle keskmise ulatuda.

Esmaspäeva hommikul alates saartest pöördub tuul loodesse ja päeva jooksul annab tormituul tasapisi järele.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments