Trükist ilmus Lääne praostkonna aastaraamat Scripta Annalia

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

scripta_2015

Scripta Annalia kaanepilt on tehtud 1. mail Haapsalu toomkiriku ees, mil peapiiskop Urmas Viilma (paremal) seadis Tiit Salumäe piiskopiametisse. ARVO TARMULA

Hiljaaegu trükist tulnud Lääne praostkonna traditsiooniline aastaraamat Scripta Annalia võtab 24 leheküljel kokku praostkonna koguduste olulisemad sündmused, aga käsitleb ka üldisemaid teemasid.

Scriptale annab pika intervjuu peapiiskop Urmas Viilma, kes räägib muu hulgas oma vaimulikust kasvamisest ja mõjutajaist sellel teel. Viilma on küll aastatelt noor peapiiskop, kuid kirikutööd on ta teinud 25 aastat ehk rohkem kui poole oma elust.

Palju tähelepanu pühendab Scripta Haapsalu ajalukku jäävale sündmusele ehk päevale, mil Haapsalust sai taas piiskopilinn.

Scripta vahelehelt leiab praostkonna kõigi koguduste jõuluaja sündmused: kontserdid, kokkusaamised ja jumalateenistused. Scriptat levitatakse koguduste kaudu tasuta, neid saab ka jumalateenistuse ajal praostkonna kirikuist.

Lääne praostkonnas on 16 kogudust, neist Märjamaa jääb Rapla maakonda, Varbla ja Mihkli Pärnu maakonda.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments