Leevi Reinarust saab Läänemaa järgmine praost

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Täna valib Lääne-Nigulasse kogunev Lääne praostkonna sinod uue praosti, kelleks saab suure tõenäosusega praegune abipraost Leevi Reinaru.

Korra kohaselt esitab praosti kandidatuuri peapiiskop, kes on sel teemal konsulteerinud praostiga, selgitas Reinaru. Ta ütles, et on oma nõusoleku andnud. Sinod võib esitada oma kandidaate, aga see võrduks peapiiskopi umbusaldamisega. „Seda üldjuhul ei tehta,” ütles Reinaru.

Hääletamine on salajane, uus praost peab saama üle poolte sinodisaadikute hääled. Sinodi moodustavad praostkonna vaimulikud ja kaks esindajat igast kogudusest. Kogudusi on 16. Reinaru teenib Lääne-Nigula kogudust ja selle aasta algusest ka Noarootsi kogudust.

Reinaru on sündinud 1957 Rõuges, kus ta isa oli köster ja jutlustaja. Õpetajaks ordineeriti Leevi Reinaru 1978, Läänemaal elab ta 1982. aastast. Kirikumuusikust abikaasa Helle ja Leevi Reinaru peres on kolm poega. Daniel ja Samuel on muusikaõpetajad. Joel õpib teoloogiat ja töötab misjonikeskuses. Selle aasta alguses sai ansambel Reinaru Vennad oma muusikalise tegevuse eest Lääne maakonna kultuuritegija tiitli. Praosti koht jääb vabaks, sest Tiit Salumäe pühitsetakse 23. aprillil piiskopiks.

„Kui suudaks olla poole võrragi nii tubli, kui on olnud Tiit Salumäe, oleks juba hea,” ütles Leevi Reinaru.

1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Mati
7 aastat tagasi

Palju õnne ja jõudu, Leevi! Olen Teist ikka väga lugu pidanud.