Juhtkiri: Linn pole eraasi

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Lääne Elu: kus suitsu seal tuld

 

Haapsalu koduta loomade varjupaiga skandaal sai sel nädalal taas hoogu juurde. Teisipäeval käsitles Haapsalu koduta loomade varjupaiga teemat Kanal 2 telesaade „Radar”, kus IT-ekspertide Peeter Marveti ja Indrek Vainu analüüsi põhjal sai kinnitust juba varem õhus olnud väide, et aasta loomavaenulikuma teo hääletuse tulemusi on võltsitud. Ekspertide  analüüsi järgi tehti seda Haapsalu linnavalitsuse IP-aadressilt eesmärgiga pääseda aasta loomavaenulikuma teo tiitlist: linnavalitsuse IP-aadressilt anti tuhatkond valehäält, et koer Pätu kirvega löömine edestaks Haapsalu linna tegevusetust koduta loomade varjupaiga asjus.

Ju olid tõendid piisavad ja analüüs pädes, sest kolmapäeval saatis loomakaitse selts välja pressiteate: koer Pätu kirvega löömise asemel nimetas selts 2014. aasta loomavaenulikumaks teoks Haapsalu linnavalitsuse tegevusetuse Haapsalu koduta loomade varjupaiga osas.

Kui varem oli linnavalitsus skandaali keskmes küsimusega, kas loomade varjupaigaga on kõik korras või mitte ja kes selle eest siis ikkagi vastutab, siis nüüd on linnavalitsus skandaali keskmes valehääletusega. Tegevusetuse enda asjus jäid sügisel otsad lahti. Kohaliku omavalitsuse tegevusetus iseenesest ongi nii-öelda hall ala ja midagi säärast, mida on raske tõestada. Häälte võltsimisega on asi märksa lihtsam: võltsimine on konkreetne ja tõestatav.

Seda kummalisem on linnavalitsuse eilne reaktsioon: Haapsalu aselinnapea Lääne Elu ajakirjaniku küsimustele ei vasta. Linnapea ütleb, et tal ei ole midagi öelda. Linna avalike suhete juht nimetab telesaadet ühe konkreetse vabatahtliku loomakaitsja laimukampaaniaks Haapsalu linnavalitsuse vastu. No tulge ometi mõistusele, härrased! Nii tõsise süüdistuse kommenteerimata jätmine näitab kas erakordset küünilisust, suurt rumalust, ükskõiksust või seda, et linnajuhid ei ole päris täpselt aru saanud, mis asja nad seal linnavalitsuses üldse ajavad. Rahva raha eest linna juhtimine ei ole eraasi, kus hinge põhjani solvunut mängida. 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
14 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kodanik
9 aastat tagasi

mida tähendab hästi hakkamasaamine- kas rutiinsete tegevuste igapäevane tegemine? linn toimib tõesti, tiksub. selles osas pole kahtlust kas see on ka “hästi” see on pikema arutelu küsimus.

Tont.
9 aastat tagasi

Eks tõde selgub valimistel- mingi meediamulli pärast ei tasuks hr. linnapeal küll erutuda.Ja siiani on hr. Sukles oma ametis küll hästi hakkama saanud…..

Linnahärradele
9 aastat tagasi

//Rahva raha eest linna juhtimine ei ole eraasi, kus hinge põhjani solvunut mängida.//- väha hea -LÄÄNE ELU – tänud !
Jah, olen nõus, et iga linnamuti vingumist ei saa südamesse võtta ja tegemata tööde eest saan pidevalt seirata.
AGA linnavalitsuses sellised titemängud- KURAT – nüüd saan aru, miks härrased käivad linnas ringi nina maas !
Hindan ausust ja enda vigade tunnistamist. Aga need ei ole vead- need on manipulatsioonid!

Madis
9 aastat tagasi

Sukles, mine puhka linna raha eest Vahemere ääres veidi närve. Tead ju küll, kuidas see värk käib. Seal ei saa kurjad mutid sind kätte. Koera võid selleks ajaks varjupaika anda, linna raha eest, iseeneset mõista.

tervitused kunstnikule
9 aastat tagasi

Ehhee, see karikatuur siin artikli juures on väga tabav 🙂 Tundub jah tegemist olevat haluhunnikuga, kuhu alla on pahaaimamatult vähe tossu pistetud, aga kogu kupatus ähvardab kuumaks minna. Tasuks uurida seda haluhunnikut lähemalt, kui juba nii väikese asja pärast võltsimiseks läks, siis tuleb kahtlus, kas probleemide sujuvaid lahendusi eksisteerib veelgi.Lihtsalt pikk võimulolek kipub vahel tekitama julge tunde ja ka karistamatuse tunde , et teeme mis tahame.

loomasõbrad
9 aastat tagasi

on kapist välja tulnud

loomasõbrale
9 aastat tagasi
Reply to  loomasõbrad

Sinu vihjest võib aru saada, et Haapsalu linnaviletsuses töötavadki ainult loomasõbrad, kes ühtäkki hakkasid enamuses (ja seda isegi mitmeid kordi) hääletama koer Pätu poolt ning seda olles oma vaimusilmas igast maailma nurgast.

Kadri
9 aastat tagasi

Kõik kiusavad ja laimavad meie suurepärast Sukut. Kogu inimkond elabki ainult selle nimel, teda laimata. Appikene, nii rumal nagu ei saa üks inimene olla.

Kõikvõimsatele
9 aastat tagasi

Näete milline on tulemus, kui karistamatuse tunne liiga palju võimust hakkab võtma? Parbusele on ilmselt üsna konkreetselt isandate poolt ette dikteeritud, mida ta öelda tohib. Õigupoolest ütles ta ju täpselt sama asja kui Vikman ja Sukleski, ainult et teiste sõnadega. Mind kohe huvitab, kui palju Haapsalu linnajuhtide sulitempe avalikkuse eest varjatuks on jäänud..

igati tublid loomakaitsjad
9 aastat tagasi

Üks parbus pandi reevalis võltsimise eest vangi, üks sukles tellis äripartneri mõrva, VEB fondi rahadega ehitatakse ülesse fra mare, kassi hääletust võltsitakse, inimesed lahkuvad linnaisadel on poogen. – ilmselt tuleks kurikaga ikka kellelegi vastu pead anda aga ei saa siis pannakse vangi. Aga mis moodi sa selliseid kurjategihaid korrale kutsud. Meditsiin ka neile pikkade varrukatega särki selga ei aita. Poliitiline süsteem ka ei toimi – keelbid aga linna plakateid täis ja madala haridusega inimesed valivad sind jälle volikokku tagasi.

Juhhaidii
9 aastat tagasi

Ärge võtke seda Parbuse juttu tõena. Mehel puudub ju igasugune kompetents. Ei ole ikka nii, et annab Jumal ameti, annab ka mõistuse.

piinlik
9 aastat tagasi
Reply to  Juhhaidii

ja ka siinkohal võib Suku end Jumala rollis tunda,kes muu Parbusele ikka töö andis!

Televaataja
9 aastat tagasi

See on tõsine asi tegelikult, sest võltsimine seab kahtluse alla linnajuhtide usaldusväärsuse. Kindlasti ei ole asja taga laim, sest tuntud IT spetaialistid on võltsimise tuvastanud. Kas IT spetsialistid laimavad linna või miida see avalike suhete juht öelda tahtis? Süüdistada nüüd kedagi vabatahtlikku isiklikus vaenus on väga rumal.