Ilmus Lääne praostkonna aastakiri Scripta Annalia

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kaido Saak tahab olla praost, kel on aega inimesi kuulata, kirjutab ajakirjanik Lehte Ilves 28. märtsil Lääne praostiks saanud Lihula koguduse õpetajast. Foto: Urmas Lauri

Hiljaaegu trükist tulnud Lääne praostkonna traditsiooniline aastaraamat Scripta Annalia võtab 24 leheküljel kokku praostkonna koguduste olulisemad sündmused, aga käsitleb ka üldisemaid teemasid.

Scriptale annab pika intervjuu Lõuna-Läänemaal nelja koguduse vaimulikuna tegutsev kirikuõpetaja Lembit Tammsalu. 46aastane Tammsalu on Läänemaal töötanud juba 20 aastat, neist 15 viimast aastat vaimulikuna.

Vastses Scriptas räägib endast, oma tööst ja põhimõtetest märtsi lõpus Lääne praostiks saanud Lihula koguduse õpetaja Kaido Saak. “Kirikuõpetaja ei pea poliitikaga tegelema. Kirikuõpetaja peab olema kõikidele kirikuõpetaja,” ütles Saak.

Scriptas antakse ülevaade Vormsi Püha Olavi kiriku 800. aastaspäeva tähistamisest ja Haapsalu 740. aastapäeva tähistamisest toomkirikus ja koguduste elust.

Ajakirjas ei puudu ka kokandusnurk: Sirje Jätsa kirjeldab, kuidas valmistada piibliteemalist toitu Saara auks, kuldset lõhekrooni.

Scripta vahelehelt leiab praostkonna kõigi koguduste jõuluaja sündmused: kontserdid, kokkusaamised ja jumalateenistused. Scriptat levitatakse koguduste kaudu tasuta, neid saab ka jumalateenistuse ajal praostkonna kirikuist. PDF-formaadis on Scripta Annaliad alates 2009. aastast leitavad EELK Haapsalu Püha Johannese koguduse veebilehelt.

Lääne praostkonnas on 16 kogudust, neist Märjamaa jääb Rapla maakonda, Varbla ja Mihkli Pärnu maakonda.


ScriptaAnnalia2019

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments