Uue autona ostsid novembris läänlased enim Kiat

Kia Stinger. Foto: Eduard Laur
Kia Stinger. Foto: Eduard Laur

Uute sõiduautode turg püsis novembris stabiilsena, aga 11 kuu kokkuvõttes on müüdud veidi rohkem kui mullu. Maanteeameti Haapsalu büroos registreeriti novembris seitse uut autot.

Haapsalu büroos registreeriti novembrikuus viis uut Kiat, üks Hyndai ja üks Peugeot. Kokku on Haapsalus sel aastal registreeritud 155 uut sõidukit, möödunud aastal registreeriti 147 uut sõidukit.

Novembris müüdi Eestis 2028 uut sõiduautot, mis jäi eelmise aasta novembrikuu tulemusele kolme autoga alla. Tänavu on 11 kuu kokkuvõttes müüdud 24 703 uut sõiduautot, mida on 1,8% rohkem kui möödunud aasta samal perioodil.

Segmenditest olid novembris enam-vähem võrdse osakaaluga keskmised maasturid ja väiksema keskklassi autod – kummagi osakaal moodustas peaaegu veerand müüdud autodest. Hübriidautosid läks kaubaks 280, elektriautosid 6 ja CNG gaasiseadmega autosid 56.

Automarkidest tegid parima tulemuse Toyota ja Škoda, milliseid müüdi vastavalt 345 ja 343. Kolmandaks enim eelistasid tarbijad Renault sõiduautosid (246). Mudelite edetabeli tipu vallutasid kaks Toyota mudelit, Corolla ja RAV4, milliseid müüdi vastavalt 114 ja 113. Esikolmikusse jõudis ka Škoda Octavia 88 müüdud autoga.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
nonii
4 aastat tagasi

Minu arust on Haapsalu neid KIA maastureid täis, igal tatikal ja koduperenaisel see. Milleks neid kärakaid vaja, lausa arusaamatu, linn ju nii väike, aga kodanikel mingi kompleks …

Ats
4 aastat tagasi
Reply to  nonii

kõrgema masinaga on parem sõita, peaksid proovima. Asi ei ole alati mingis kompleksis

Sass S
4 aastat tagasi
Reply to  Ats

Tõepoolest kõrgemaga parem , sellepärast polegi veel oma Belazi vanarauda viinud .

K.S
4 aastat tagasi

Eks arvud rãägivad enda eest ja elust Läänemaal, 24703st uuest autost osteti tervelt 155 Läänemaale, nendestki enamus Kia kärakad… Masendav…Elaksime kui hoopis teisel planeedil…

Ats
4 aastat tagasi
Reply to  K.S

Kõik ei pea bemmiga sõitma, mõned on ka suureks kasvanud. Mismoodi see KIA siis kärakas on? Uuus auto ikka parem, kui kellegi mingi vana, aga firmamärk “õige”

Arvos
4 aastat tagasi
Reply to  Ats

Polegi vaja, et bemm oleks aga auto võiks siiski olla.

no ja
4 aastat tagasi
Reply to  K.S

osta siis. pole mingit masendust.

Majaomanik
4 aastat tagasi

KIA on tõesti tugevasti arenenud. Eks see ole põhjus,miks tehakse konkureerivale firmale pika puuga ära.