Haapsalu vanalinna söögikohad on lahti ka madalhooajal

Kui suvekuudel keeb elu Haapsalus ööl ja päeval ning üks suurüritus ajab teist taga, siis talvel on Haapsalu vanalinna söögi- ja joogikohtade külaliste arv märksa väiksem, kirjutab ERR.

Müüriääre kohviku omanik Marget Vatku ütles, et näiteks juuli ja novembri käive võivad kohvikus erineda kolme- kuni neljakordselt. Ometi on nad otsustanud, et lahti ollakse ka madalhooajal, isegi kui seda tuleb vahel teha tippajal teenitud kasumi arvelt.

„Miks me oleme seda teinud? Ma arvan, et vist missioonitundest. Ei taha ju, et Haapsalu oleks seitse kuud aastas kummituslinn. Ka töötajate pärast, sest püsitöötajad ikkagi soovivad aastaringset tööd. Meil on nii spetsiifilised ametid, nagu pagar ja kondiiter ja kokk, et neid ei õpeta välja enne hooaja algust niimoodi sõrmenipsuga,” selgitas Vatku.

Ettevõtte Herman Bistroo & Baar juht Kaisa Ülejõe ütles, et kui suvel on maja esmaspäevast pühapäevani rahvast täis, siis madalhooajal on uksed lahti ainult mõnel päeval nädalas. Abiks on oma niši leidmine.

1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Silja
2 aastat tagasi

Suvekuudel istuvadki kas turistid või tähelepanu vajavad Haapsallased seal väikestel ebamugavatel pinkidel ja vaatavad kas teised neid ikka näevad seal taguotsa persetamas. Haapsalu rahvas kel vähegi latva õlgade peal on käib üldjuhul mujal kohvikutes. Siin need kohvikupidajad kes iseendale ja üksteisele kiituskirju välja kirjutavad ja vahepeal omavahel kohviku äriga kohut käivad ei suuda enam ise ka hoomata mida nad täpselt tahavad. Üks sadakond kohvikut veel ja siis on igal Haapsalu elanikul oma kohvik. Siis saab üksteise juures kohvikus käija, keda kohal pole taga siunata, medaleid ja kiituskirju välja anda ja vahepeal kohut käija. Lisaks igast kohvikute päevi pidada ja uusi… Loe rohkem »