Raul Rebane: kus Edgar Savisaar eksis?

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Edgar Savisaar. Foto. Arvo Tarmula

edgar savisaar arvo tarmula

Edgar Savisaar. ARVO TARMULA

Ühe päevaga suutis Edgar Savisaar saada uuesti parteijuhiks, keerata enda vastu suure osa avalikkust, minna tülli pea kõikide poliitikutega, ja mis kõige hullem, pahandada suurt hulka naisvalijaid! Töökas päev kinnitab veel kord, et Edgar Savisaar on taktikaliselt tugev, aga strateegiliselt teeb kusagil vea, mis ei luba tema erakonda päris võimukoridoridesse, kirjutab meediaekspert Raul Rebane Postimehes.

Ilmselt päästis Savisaare valimine Kadri Simsoni poliitilise karjääri. Õhk sai selgemaks ka avalikkusele. Panna raha Keskerakonna helge poliitilise tuleviku peale julgeks praegu vist ainult rikas või loll. Liiga palju hapusid maitseid jäi suhu sellest pühapäevast.

Teiselt poolt, Edgar Savisaare saamine uuesti parteijuhiks on õiglane ja õigustatud. Tema on selle Titanicu ehitanud ja mehitanud, valinud kiiruse ja suuna. Tal on privileeg seda juhtida oma soovide järgi, teha oma head ja vead. Kui praegu oleks valik läinud teisiti, siis oleks inimesed veel mitukümmend aastat käinud ringi, pahandanud kõigi peale ja öelnud: „Edgar nii ei oleks teinud!”

Nüüd saab Edgar Savisaar jälle teenitult kaptenisillal istuda. Vaadates minevikku ja itta nagu kongressil, võib kergesti jääda märkamata, et jäämägi paistab.

12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kkt
6 aastat tagasi

Kes on rebase raul?

Ja
6 aastat tagasi

Kui me räägime keskerakonnast mõtleme Edgarile, kui me räägime Edgarist mõtleme keskerakonnale. Kes muu selle erakonna juhiks paremini sobikski?!

Roosi
6 aastat tagasi

Kellele Edgar ei meeldi,vaadaku peeglisse.Kui vaadata metafooriliselt,et Edgar ise ongi Eesti———.Erakonnad ja võimuladvik on teda küll laastanud nagu viirus,mis jala alt niitis,kuid ta elab ja tahab terveneda .

juss
6 aastat tagasi

Mulle piisas sellest “kolmandik sulas”! Ei usalda teda, ega tema pimedaid jüngreid! Kloun lengist rääkimata!

appi!
6 aastat tagasi

Õigussüsteemi kordaseadmine on kindla peale minek,see kõigepealt.

to hea?
6 aastat tagasi

Peavadki tulema teised ka!Kes õigust soovivad!Loomulik.Ja vastandub-vastandub, peamiselt sellele,mis kuhugi ei kõlba.Nii lihtne see ongi!

hea???
6 aastat tagasi

…üle ega ümber ei saa seepärast, et ta vastandub kõigile ja kõigele. Ta pole enam see, kes ta oli. Aeg on teine, mees on teine ja teised tulevad peale.

Pets
6 aastat tagasi
Reply to  hea???

Vale puha! Mitte tema ei vastandu teistele vaid temast on tehtud nn “poksikott”, kes aga mööda läheb see annab talle litaka (nagu kodutiule koerale tänaval) ja jälgib kas ta ikka kiunatab või ei kiunata. Kui ei kiunata siis tuleb veel tugevamini lüüa, jne. inimestel kellel on empaatiavõime, analüüsi oskus saavad sellest aru. Sellest ei saa aru kindlasti pimedat viha omavad inimesed, kes pritsivad mürgist tatti. Ärme unustame siiski, et ta on demokraatlikult valitud erakonna esimees. Ja me peame seda austama. Ei ole ise keskerakondlane! Paljud asjad mis tema juhtimisel on tehtud on võitnud rahva poolehoiu, näiteks, kas või Tallinna tasuta… Loe rohkem »

?
6 aastat tagasi

Miks me siis ei saa Edgarist kõigest hoolimata ei üle ega ümber?Sest tal on nii hea energeetika.Tõstku teisedki oma taset.

kohalik
6 aastat tagasi

Tänu Edgari ajaloo meenutamisele tuli välja,et kui ma esmakordselt õpilasmalevasse läksin,siis tema pidas kõnet malevkonna juhina.
Savisaar on praegu suurim poliitik,ärme vaatame ta füüsilist puuet , vaid seda,et ta näeb suurt pilti ja on valmis seda ellu viima.

to 13.34
6 aastat tagasi

Miks me peaksime taha vaatame? Aeg läheb edasi ja pidev leierkasti kuulamine muutub juba tüütavaks. Keskerakonna kongress andis selge sõnumi, et suurel osal selle erakonna liikmetest on villand paigalseisust ja bolševistlikest hüüdlausetest. Peale Savisaare sõnavõttu jäi viimane ootama, et kogu saal tõuseb püsti ja järgneksid kestvad kiiduavaldused, aga paraku seda ei toimunud. Kui seekord veel oli mõni valija kahevahel, kelle poolt hääletada ja kartus, et hääl läheb kaduma, aga nüüd said paljud julgust juurde, et muudatuste kaasmõtlejaid on teisigi ning väga palju. Ma austan Edgarit tehtu eest, aga temal peaks vast veel nii palju olema selget mõistust, et oskab õigel… Loe rohkem »