8

Prokurör Savisaare pääsemisest: seaduses on tõsine auk

Avatar

BNS

Keserakonna esimees Edgar Savisaar. Foto: ERR

Edgar Savisaar. Foto: Keskerakond
Juhtiv riigiprokurör Steven Hristo Evestus ütles korruptsioonis süüdistatud Keskerakonna eksliidri Edgar Savisaare kohtu alt pääsemist kommenteerides, et seaduses on tõsine auk.

Evestuse sõnul tuli teisipäevane kohtumäärus Savisaare osas süümenetluse lõpetamise kohta talle suure üllatusena. Evestuse sõnul märkis kohus, et teisipäevane määrus ei ole vaidlustatav, kuid ta soovib siiski tutvuda vastavate kohtupraktikatega ning kui ikkagi on väikseimgi võimalus määrust vaidlustada, siis ta seda ka teeb.

Evestus ütles, et kuigi ta mõistis kohtu motiive, on tal ikkagi tunne, et Savisaar astus teadlikult amme, et jõuda praegusesse seisu ning oli ka isikuid, kes aitasid tal kohtu alt pääseda. Sealjuures rõhutas Evestus, et Savisaar oli vägagi suuteline kuude viisi osalema istungitel, samuti on valdav osa meditsiinieksperte leidnud, et ta oleks olnud võimeline protsessil jätkuvalt osalema.

Evestus tõdes, et teisipäevasel näitel annavad seadus ja meditsiin võimaluse isikul kohtu alt pääseda ning selles osas on seaduses tõsine auk.

Mis puudutab ülejäänud protsessiosalisi, siis märkis Evestus, et teiste süüdistatavatega on loomulikult mõtet kohtuliku uurimisega edasi mina, kuna altkäemaksu kuriteol on alati kaks osapoolt. Evestuse hinnangul on võimalik üheselt tõendada aastatel 2014-2015 Tallinna linnavõimus valitsenud korruptsiooni ja anda nii kaudselt hinnang ka Savisaare tegevusele, hoolimata sellest, et kohtu alt ta pääses.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Kilbi a mõgaga
Kilbi a mõgaga

Kõik Funktsionäärid viitavad aukudele seadustes. Aga kas kõrgepalgalised härrad ja prouad on ühtegi seaduseloomet (parandust) alustanud? Ainult virisema on mihklid! Tehke ka ise tööd ja ärge ajage tegemata jätmisi kaaskodanike kaela!

pigem
pigem

on rahvas kerge kiiksuga,et seda etendust usub.Kõik on korralikult läbi mõeldud ja kinni makstud ja mitte väikse rahaga.

juss
juss

Pole põhjust muretsemiseks! Kuulates savikat on ju selge, et vana on kerge kiiksuga!

Sass1.
Sass1.

mina ei muretse mitte üks raas ! kuigi olen raske kiiksuga !

uskmatu-toomas
uskmatu-toomas

Nüüd Siim Kallasega võrdsed poisid.Ainuke vahe on,et Siim kokkumängus prokuratuuriga ei hakatud madalamaastme kohtusse tagasisaadetud asja uuesti arutama aga Savisaar vabaneb süüdistusest tänu haigusele.
Vaene Evestus kes on Savisaare ristilöömise seadnud oma elutööks peab nüüd ainult habet väristama.

2. kodanik
2. kodanik

Huvitav, kas tänane otsus on eelmänguks tulevikuotsusele, et MTÜ Eesti Keskerakond vabaneb süüdistatava rollist?

Kodanik
Kodanik

Savisaar on oma kohtuotsuse juba kätte saanud. Ei ole temast enam tegutsejat.

Petro
Petro

Tegelikult on asi nii – kui Savisaar jätkab poliitikas siis suletakse see seaduses olev auk ja kohtuasi läheb edasi, aga kui Savisaar loobub poliitikast jääb auk avatuks.

wpDiscuz