Augustibluus sai turismiarendaja auhinna

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Augustibluus

Bluusifestival Augustibluus, mis toob iga aastaga Haapsallu järjest enam külastajaid, sai nüüd Lääne-Eesti turismiarendaja teise auhinna. Foto arhiiv.

Bluusifestival Augustibluus kuulutati eile õhtul Lääne-Eesti turismiarendaja teise auhinna vääriliseks.

Osana eile ja täna Haapsalus toimuvast Lääne-Eesti turismikonverentsist tunnustati eile õhtul restoranis Blu Holm Lääne-Eesti tublimaid turismiasjalisi. Lääne-Eesti turismiarendaja 2015 tiitli pälvis TÜ Pärnu kolledži turismikompetentsikeskuse juhataja ja lektor Heli Müristaja ning aasta turismiteo tiitli Saaremaa ooperipäevad.

Mõlemas kategoorias anti välja teinegi auhind, mille turismiarendajatest sai Augustibluus (korraldaja Live Agency Group OÜ) ja turismitegudest Pärnus toimunud tantsumuusikafestival Weekend Festival Baltic.

Augustibluusi esitas tunnustamiseks Läänemaa Turism. Selle juhi Annika Mändla sõnul leidsid organisatsiooni liikmed, et tegemist on festivaliga, mis on nii pikalt – 23 aastat – kestnud ja toob alati Haapsallu palju turiste.  ”Augustibluusi visiitkaart on eriline õhkkond,  festival muudab Haapsalu linna muusikasõbra jaoks justkui paradiisiks,” ütles Mändla.

„Ära tahaks märkida ka sihtasutust Haapsalu ja Läänemaa Muuseumid, ilma milleta poleks Haapsalu ja Läänemaa pooltki nii atraktiivne sihtkoht," ütles Lääne-Eesti Turismi juht Kaja Karslon.

Tunnustamiseks esitati 31 kandidaati, neist 16 kategoorias aasta turismitegu ja 15 kategoorias Lääne-Eesti turismiarendaja.

Läänemaalt kandideerisid turismiteo tiitlile Elustiilimaraton, tänavatoidufestival, aurupaat Kallis Mari ja muuseumirong Peetrike, Mullihotell ning festival Rannalõõts. Turismiarendaja kategoorias oli Läänemaalt nominendiks esitatud Roosta puhkeküla, Augustibluus, SA Haapsalu ja Läänemaa muuseumid.

Varem on Läänemaa ettevõtmistest aasta turismiteo auhinna saanud Joogafestival 2012. aastal.  

Aasta turismiteo ja –arendaja väljakuulutamine oli osa eile ja täna Haapsalus toimuvast Lääne-Eesti turismikonverentsist. Konverents toob linna enam kui 120 turismiga seotud inimest Lääne-, Saare-, Hiiu- ja Pärnumaalt. „Hästi tore, et siia Haapsallu on kokku tulnud turismiinimesed kogu regioonist ja kaugemaltki,” rõõmustas Annika Mändla.

Neljandat korda peetava konverentsi peateema on tänavu pereturism. Kaja Karlsoni sõnul kipub pereturism teiste turismiliikidega võrreldes tahaplaanile jääma. „Samas on see teema, mis mis läbib hästi paljusid eri turismi liike alates majutusest-toitlustusest kuni aktiivse puhkuseni,” ütles ta.

Annika Mändla hinnangul on Läänemaal ja eriti Haapsalus peredele päris palju pakkuda. Ta tõi näiteks muuseumid, mis palju lastega peredele mõtlevad, aga nimetas, et ka ettevõtjad, kes sellesse sihtgruppi järjest rohkem panustavad.     

Konverents jätkub homme Haapsalu kultuurikeskuses ettekannetega, kus oma kogemusi ja teadmisi jagavad peresõbralikkusega silma jäänud ettevõtjad ja sündmustekorraldajad nagu Saaremaa GoSpa hotelli, HiiuFolgi ja Lottemaa teemapargi esindajad. Oma ootustest räägivad konverentsil ka perega reisijad.    

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments