Karilaid kandideerib Keskerakonna esimeheks

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

karilaid

Jaanus Karilaid. ARVO TARMULA

Haapsalu linnavolikogu endine esimees, Lääne-Eestist riigikokku valitud Jaanus Karilaid kinnitas, et kandideerib Keskerakonna esimeheks.

Novembri lõpus toimuvatel Keskerakonna esimehe valimistel on kolm kandidaati: praegune esimees Edgar Savisaar, kes on korruptsiooniuurimise pärast Tallinna linnapea ametist kõrvaldatud, riigikogu liige Kadri Simson ja Karilaid.

Karilaid ütles Lääne Elule, et ta toetub erakonna lihtliikmeile, kes pole rahul partei praeguse poliitikaga. „Keskerakonna lihtliikmete rahulolematus on suur, mind on lubanud toetada kirurg Andres Ellamaa,” rääkis Karilaid.

„Keskerakonna liikmeid ärritab, et Kadri [Simson] ütleb, et jätkab vanaviisi, inimesed tahavad muutusi,” ütles Karilaid.

Karilaid ütles, et Keskerakond vajab enamat kui arutelu esimehe vanuse ja tervise üle, Keskerakond poliitika vajab muudatusi.

„Keskerakonna nõrkuseks on julgeolekupoliitika, milles oleme nö hallis tsoonis. Seetõttu on meid lihtne ka nurka mängida, et meil ei ole julgeolekupoliitika alal selgeid seisukohti,” ütles Karilaid.

„Keskerakonna perepoliitika on nõrk. Eesti on suurte rahvasikuprobleemide ees, meie iive on negatiivne. Sellest on vähe, kui rääkida väikestest pensionitest ja madalatest palkadest,” ütles Karilaid.

Karilaid ütles, et ei taha ennustada, kui suur on tema võimalus saada erakonna esimeheks.

„Ma ei keskendu praegu poliitilisele matemaatikale, keskendun sisulisele debatile, püüan kõnetada erakonnakaaslasi programmiliste sõnumitega,” märkis Karilaid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
muutused
8 aastat tagasi

Karilaid võib muutusi jah tuua, sest püüab ajalugu ringi kirjutada, teadmata mis on okupatsioon, agressioon. Krimmi annetkeerimist ei mõista , või püüab kellelegi meeldida nn muutuste tuules. Noor mees on küll agar, ent pole piisavalt poliitilist oidu

Mai
8 aastat tagasi

Sellel mehel on Kin Yong Uni soeng, see on ohtlik märk 🙂

äkki mõni usubki
8 aastat tagasi

läbinähtav pakasuha, aga las ta olla

juss
8 aastat tagasi

Usuvad ikka! Vaata, kes kesikuid valivad!

Rein Vatku
8 aastat tagasi

Jaanus ju pandud ikka Edgari poolt, et vähendada Kadri Simsoni võimalusi, ilmselt Ivanova pannakse ka kandideerima. Sellist käiku ennustaski ju Vilja Savisaar alles hiljuti.

Švejk
8 aastat tagasi

Kas varsti võib parafraseerida – ja nii nad tapsidki meie Ferdinandi…

toomas
8 aastat tagasi

..keegi liigutab ettureid

külma vett
8 aastat tagasi

Sai asendusliikmena riigikokku ja kohe mees erakonda juhtima. Läänemaal on erakond välja surnud,mis oligi kogu töö vili.