Haapsalu linn sai toetusraha sõimerühma avamiseks

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Liina Põld (3)

Haapsalu aselinnapea Liina Põllu (paremal) ja haridusnõuniku Mari-Epp Tähe (keskel) sõnul on uue sõimerühma avamisega pea-aegu kõik lasteaeda soovijad ka koha saanud. Foto Arvo Tarmula

Haapsalu linnavalitsus sai Euroopa sotsiaalfondist enam kui 85 000 euro toetust, et avada Päikesejänku lasteaias 1,5aastastele lastele sõimerühm.

Haapsalu aselinnapea Liina Põllu sõnul avati 14 lapsega 1,5aastaste laste sõimerühm tänavu septembris. „Vajadus väikeste laste rühma järgi oli suur ja nüüd kui Vikerkaare lasteaed oma majja tagasi kolis, oli võimalus pisikesed Päikesejänku lasteada võtta,” rääkis ta. Põld lisas, et teistes vanuseastmetes Haapsalus lasteaiakohti jagub.

Haapsalu haridusnõunik Mari-Epp Täht ütles, et kõigis Haapsalu lasteaedades on küll 2-3aastaste laste sõimerühm, kuid 1,5aastaste oma mitte. „Nüüd on kõik tahtjad enam-vähem lasteaeda saanud. Üks on väga väikese lapsega ema on veel järjekorras,” selgitas Täht.

Liina Põllu sõnul oli ka vastloodud rühma järjekorras rohkem lapsi, kuid et lapse pannakse lasteaiajärjekorda juba sündides, teeb elu oma korrektiivid.  „Võtsime kõigiga ühendust ja selgus, et mõni siiski nii vara veel last lasteaeda panna ei taha või mõni oli hoopis mujale kolinud,” ütles Põld.

Haapsalu linn sai Euroopa sotsiaalfondi meetmest „Lapsehoiukohtade loomine ja teenusepakkumise toetamine 0–7aastastele lastele” taotleda kasvatajate palgaraha ja väikest osa toetusest võib kasutada ka vahendite ostmiseks.   

Toetuseks saadud veidi enam kui 85 000 eurole lisandub ligi 28 400 eurot linna omaosalust. Liina Põllu sõnul jaguneb raha kolmele aastale. „Igal aastal toetuse osa väheneb ja omafinantseeringu osa suureneb,” selgitas ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
külastaja
8 aastat tagasi

Jõle suur saavutus millest pasundada,et jälle saime ja tegime midagi võõra rahaga,aga kui see rahakott ükskord tühi on,mis te siis teete.

kodanik
8 aastat tagasi
Reply to  külastaja

Kas see küsimus,mida te teete juba praegu õhus ei ole?

Savu
8 aastat tagasi

Super uudis.Nüüd veel samapalju raha et noored hakkaks lapsi tegema ehk on lootust et eesti rahvas püsima jääb sest ilma rahata keegi ei seksi.