Kaaslased kogemata süüdanud mees peab tasuma kümneid tuhandeid eurosid

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

 

Grillõhtul kogemata kolm kaaslast põlema süüdanud mees peab Pärnu maakohtu esmaspäevasel otsusel tasuma selle eest üle 20 000 euro, lisaks kandma ka tingimisi vanglakaristust.

Lääne ringkonnaprokuratuur esitas 29-aastasele Kaidole süüdistuse selles, et mullu 6. juuli öösel valas ta Noarootsi vallas hõõguvate sütega lõkke läheduses kuuma malmnõusse tehnilist piiritust, mis plahvatas. Leekides süttis põlema sama lõkke ääres istunud toona 25-aastane naine, kes sai eluohtlikke vigastusi. Kergemaid põletushaavu said veel kaks meest.

Politsei alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust ning prokuratuur esitas Kaidole süüdistuse ettevaatamatusest raskete tervisekahjustuste tekitamises, milles Pärnu maakohus noormehe esmaspäeval ka süüdi mõistis. Kohus määras Kaidole kaheksakuulise tingimisi vangistuse kaheaastase katseajaga.

Märksa karmim oli aga kohtu otsus mõista noormehelt ühe kannatanu kasuks välja 20 000 eurot mittevaralise kahju hüvitamiseks, lisaks tuleb tal hüvitada ka kannatanu kaitsjakulud 2697 eurot.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments