0

Haapsalu kutsekool investeeris 176 000 eurot õppeseadmetesse

Andrus Karnau

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

HKHK kutsevõistlused 035

Haapsalu kutsekool. ARVO TARMULA

Haapsalu kutsehariduskeskuse õppekeskkond on sel õppeaastal saanud juurde uusi seadmeid ja tehnikat õppebaaside kaasaegsemaks muutmiseks.

Kuna senine tehnika on käigus olnud alates 2005. aastast, kui Uuemõisas kool avati, siis 10 aastaga on seadmed kulunud ning tehnika vananenud. Nii toetas SA Innove struktuuritoetuste agentuur sel kevadel Haapsalu kutsehariduskeskust puiduseadmete ostul 36 000 euroga ja köögiseadmete hankimisel 140 538 euroga.

Septembris jõudsid kooli puidumajja uued tööpingid: kalibreerimismasin, kopeer-treipink, freespink, lintsaag ja CNC-simulatsioonipink. Uued seadmed on tänapäevased ja eelnevatest suuremate kasutusvõimalustega, täpsemad ja turvalisemad. Enamik tööpinke on juba ka õppetundides kasutusel.

Oktoobrikuus saabus aga koolimajja kaks suurt autokoormat toitlustuse ja teeninduse õppeklasside sisustust. Kuna uute köögiseadmete paigaldamisele eelnevad mahukad ettevalmistustööd elektrivõrkude ja tehnosüsteemide ümberehitamiseks, siis uute köögiseadmete kasutamisega saab alustada loodetavasti kevadel.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz