Taebla põhikooli asukoht otsustatakse lähiajal

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Lääne-Nigula arengukava 064 Mikk Lõhmus

Lääne-Nigula vallavanema Mikk Lõhmuse sõnul selgub Taebla põhikooli uue hoone asukoht lähiajal. Foto: Arvo Tarmula.

Möödunud nädalal kogunes esimest korda Taebla põhikooli uue maja rajamiseks loodud komisjon. Lääne-Nigula vallavanema Mikk Lõhmuse vahetati esimesel korral lihtsalt mõtteid ja midagi konkreetset veel ei otsustatud.

 Komisjonis on lisaks omavalitsuse esindajatele inimesed maavalitsusest, õpilasesindusest, kooli hoolekogust ja lisaks ka vilistlaste esindaja. „Rääkisime kooli asukohast,“ ütles Lõhmus.

Vallavanema sõnul pooldas enamik komisjoniliikmeid seda, et uus koolimaja tuleks praeguse Taebla gümnaasiumi hoone asemele. „See oli esimesel korral pigem vabas vormis arutelu,“ märkis Lõhmus.

Järgmine komisjoni koosolek toimub Lõhmuse sõnul jaanuari lõpus. „Läheme asukoha teemaga edasi ja võtame täpsemalt ette ruumiprogrammi ja kooli mahu,“  ütles Lõhmus.

Lääne-Nigula vald otsustas möödunud aastal, et sulgeb Taebla gümnaasiumi ja ehitab selle asemele uue põhikooli hoone.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
29 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
jah
9 aastat tagasi

vot selles seisnebki meie suur ja tähtis haridusreform – ühe kooli paneme kinni,teise ehitame uuesti.Väga sisukad reformid on ikka meie riigis ! Julgelt edasi !

pange
9 aastat tagasi

vallale ka uus nimi siis juba, põhikoolide vald, sellise väikse ja väheneva rahvaga vallale võetakse uus laen peale, tehke ikka mingi reform koolide osas, sellise pisikese maa peale neli põhikooli?

praegune õpilane
9 aastat tagasi

minu arvates ei peaks koolimaja maha lammutama ega kooli kohta vahetama vaid jääks sinna kus ta kogu aeg on olnud ja muide lapsed kes elavad nigulas ja taeblas siis nendel ei ole see tegelikult üldse pikk maa koolis käia .

Jaamaülem.
9 aastat tagasi

Leidsin sellise arvamuse. Miks mitte. Kui ükskõik, millistest koolidest kunagi põhikoolist ilma jääb, saab ikka sõita kooli. Muidugi kui Läänemaale ikka susla tuleb. vvvvvvvv Taebla Põhikooli uue hoone ehituse puhul ei tohiks unustada juurdepääsu. Ehk oleks parim asukoht hoopis planeeritavas uues Taebla rongipeatuses? Miks mitte lausa nii, et sellega seoses saaks ühendada rongipeatuses ooteruumi probleemi ja palju muudki? Ma pean silmas muidugi raudtee taastamise korral. Aga ükskord see juhtub niikuinii! Miks ei võiks siis Paliverest ja vajadusel ka Ristilt õpilased tulla kooli rongiga? Eraldi paljud koolibussid ju ka parim variant pole. Enam ei tohiks küll juhtuda olukordi, kus koolide ja… Loe rohkem »

sellises vaesuse rong luksus
9 aastat tagasi
Reply to  Jaamaülem.

Jah, see võib isegi mõttekohaks olla. Kuid…….. ::)), enne jõutakse kaks kooli ehitada, kui ükskord Haapsallu raudtee tehakse ja rong liikuma hakkab.

Vanamees
9 aastat tagasi

Jaa siis vana kooli kohale kivi! Siin oli kool!!!

kool
9 aastat tagasi

ei ole karjalaut,mille lammutamine on tehniline küsimus.Igal koolil on oma aura,omad vilistlased,mälestused oma kangelastest.Kui kool (maja) kaobki,panevad inimesed sinna mälestusmäri,et aura-vaimujõud säiliks ja säilibki.Tundub,et uuskommunistid tõstavad koole nagu karjalautu ringi põhjendusega,et tänased lapsed on füüsilise puudega ja ei suuda 1,5 km -st kooliteed jalgrattaga läbida.

kes kuidas hääletab?
9 aastat tagasi

Kes sellesse komisjoni kuuluvad. Nimeliselt.

vilistlane
9 aastat tagasi

Tekitate kõigis järjest suuremat leinameeleolu, härra Lõhmus! Kõigepealt gümnaasiumi sulgemine, siis kool uue koha peale..
Igaüks tahab omamoodi ajalukku minna, aga kool uue koha peale, lolliks läind?

Siim
9 aastat tagasi
Reply to  vilistlane

Ma nüüd küll aru ei saa, et oleks otsustatud kool uue asukoha peale viia. Samas Taebla elanikuna ja lapsevanemana pooldaks ma pigem seda et kool oleks kodu ligidal.

Maadu
9 aastat tagasi

Põhimõtteliselt võiks selle rahaga ka oma palkasid tõsta kui paremini ei oska seda kasutada. Kool seal aegade algusest olnud ja puhtalt mõte kool sealt ära kolida on lollus.

hallo
9 aastat tagasi

Uus kool võiks tulla praeguse kooli asemele sest praegu sobib see kõigile õpilastele. Inimesed te võiks reaalsusesse jääda