Rein Kilk ostis ära Kihnu Veeteed

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Reet

Parvlaev Reet, millega Kihnu Veeteed veab reisijaid Vormsi ja mandri vahel. Foto: Arvo Tarmula.

Pooleteise kuu eest ostis Rein Kilk välja teised osanikud praamifirmast Kihnu Veeteed, ihates pakkuda saarte praamiliinidele operaatori valimisel konkurentsi Väinamere Liinidele, kellele tuli Kihnu Veeteede plaan üllatusena, kirjutab Äripäev.

Riigiettevõte Tallinna Sadam peab leidma ülejärgmiseks sügiseks firma, kes korraldaks praamiliiklust Tallinna Sadamale ostetavate uute praamidega mandrilt Muhumaale ja Hiiumaale. Seni on esinenud avalikult pakkumistega vaid praegune praamide omanik ja operaator, Vjatšeslav Leedole kuuluv Väinamere Liinid.

Suurde praamiärisse tahab sekkuda aga ka ettevõtja Rein Kilk, kellele kuulub 1. oktoobrist ligi sajaprotsendiline enamusosalus firmas Kihnu Veeteed.

Rein Kilgi esindaja Kaspar Kokk kinnitas, et Kihnu Veeteede eesmärgiks saab pakkuda Hiiumaa ja Muhumaa praamiliinide operaatori valimisel konkurentsi Väinamere Liinidele.

Väinamere Liinide omanikfirma  Saaremaa Laevakompanii tegevdirektori Tõnis Rihvk märkis, et Kihnu Veeteedel on küll kompetentsi ja kogemust väikesaarte ja mandri vahelise laevaliikluse korraldamisel, kuid suursaarte vahelistel liinidel reisijateveo korraldamise kogemust neil pole ning seetõttu ei oska ta nende võimekust kommenteerida.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments