0

Täna algavad tasuta Haapsalu linnaekskursioonid

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Linnaekskursiooni plakat2Juulis toimuvad Haapsalus nii turistidele kui ka kohalikele huvilistele mõeldud neljas keeles tasuta linnaekskursioonid.

Ekskursioonid algavad Haapsalu turismiinfokeskuse juurest kolmapäeviti ja reedeti kl 18. Kolmapäeviti on ekskursioon inglise ja soome keeles, reedeti eesti ja vene keeles. Neil päevadel on ka Haapsalu turismiinfokeskus tavapärasest tund kauem avatud.

Tunni aja jooksul jalutatakse läbi olulisemate Haapsalu paikade nagu piiskopilinnus, Peetri maja ja Ilon Wiklandi lapsepõlvekodu ning promenaad. 

Läänemaa Turismi tegevjuhi Jane Mölli sõnul on sel aastal tegemist pilootprojektiga, sellepärast katsetatakse esialgu ainult juuli kuuga. „Augustis teeme kokkuvõtteid ja vaatame kuidas meil läheb,” ütles Läänemaa Turismi tegevjuht Jane Möll. 

Idee on Mölli sõnul Pärnust. „Seal on sellised ekskursioone on tehtud juba mitu aastat ning iga aastaga on nii aeg pikenenud kui ka külastajate arv kasvanud,” rääkis ta.

Ekskursioone viivad läbi Läänemaa Giidide Ühingu giidid, projekti rahastavad Haapsalu ja Läänemaa ettevõtjad ja astused ning koordineerib Läänemaa Turism.

Jane Mölli sõnul on toetajaid 11 — kõik viis Haapsalu hotelli, Vanalinna ja Endla hostel ning Teeristi villa, samuti Haapsalu Spordibaaasid, Haapsalu ja Läänemaa muuseumite sihtasutus ja Lääne praostkond.    

„Esimese aasta kohta, mil polnud mingeid ootusi, ei saa toetajate hulga üle kurta. Ma usun, et järgmisel aastal on neid veelgi rohkem,” ütles Läänemaa turismijuht. Tema sõnul olid hotellid kohe nõus projektis osalema, sest nad soovivad olla linna arengu juures ja tahavad, et Haapsalul oleks sihtkohana turistidele tegevust pakkuda.  

Varem on Haapsalu külalistele ja elanikele laupäeviti linnaekskursioone korraldanud Läänemaa Giidide Ühing, kuid toona tehti seda vaid eesti keeles ja see projekt soikus juba mõne aasta eest. 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz