Kaardi ja telefonita Hestiat ja Lossiplatsi otsimas

Andra Kirna

andra@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 23

Fotod: Andra Kirna

Haapsalu külaline Gerly Tinn proovis ainult viitade järgi jõuda bussijaamast Hestia spaasse ja sealt edasi Lossiplatsile.

„Mõte on jälgida ja vaadata, kas bussiga Haapsallu saabunul on võimalik ilma nutiabivahendeid kasutamata läbi linna kohale jõuda,” ütles eksperimendi korraldanud Haapsalu kolledži käsitöötehnoloogiate ja disaini diplomand Tiina Leesik. Haapsalu viidasüsteemi uurib ta oma lõputöö tarbeks.

Gerly Tinn, kes vabatahtliku turistina katsejäneseks osutus, on varem küll paaril korral Haapsalus käinud, aga lasknud end siin ringi sõidutada. „Kuursaalis käisime ja kusagil söömas, randa viidi ka, aga ma nautisin hoolitsust ja ise teed jälgima küll ei pidanud,“ meenutas Tinn varasemat Haapsalu külastamist.

Nüüd köitis bussijaamas Tinni tähelepanu kohe linnakaart. Sellega lähem tutvumine tõi aga hämmelduse. „Haapsalus Hestiat ei ole,“ nentis Tinn kaarti uurides. Seekord tulid „vaatlejad“ „turistile“ appi. Majutusasutus ja spaa oli kaardil tähistatud vana nimega – Laine.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
eksole
1 aasta tagasi

mnjah…. ma mäletan veel sellist aega, kui viitasid praktiliselt polnudki, telefonist sai ainult unistada ja selleks, et midagi või kedagi üles leida ja kuhugi minna, tuli füüsiliselt mõne võõra inimese poole pöörduda, ehk teed küsida. Väga arhailine komme, aga elu sai elatud.

Linna pea
1 aasta tagasi

Aga Fra maresse viib ilus asfalttee..

Lääne Elu
1 aasta tagasi

Mis nad siis tulevad meie õue peale kaklema.

Kohalik
1 aasta tagasi

Oh mis kaardi ja telefonita…..
Nad ei saa Tamme-Tallinna mnt. ristmikul vanalinna suunaviitasidki kõrgemate postide otsa pandud…tuled Metsa tänavalt ja Tamme tänava algusest ja viidad varjavad enne ristmikku foori tuled ära…kui sa just esimene ei ole. Enne ristmikku vahetult ei näegi, mis seal parasjagu põleb…kas jõuad üle..või pead pidurdama.
Paberi peal kõik ilus, linnuke kirjas, aga….teinekord tuleks mõelda ka. Need viidad varjavad vaadet ikka korralikult….ja liiklusohutus meie linnas…noh…
see on….nagu on….lonkab….ja kõvasti…

Geograaf
1 aasta tagasi

See on ju lv ja sa läänemaa tegemata töö!
Kõigil polegi ehk nutiseadmeid….

Baarmen
1 aasta tagasi
Reply to  Geograaf

Mõni hotell on nii heal järjel, et ei vajagi reklaami?

Jajaa
1 aasta tagasi
Reply to  Baarmen

Haapsalus kindlasti ……

K.s
1 aasta tagasi
Reply to  Geograaf

Tõsimeeli usute, et tänapäeval reisitakse ilma telefonita?

nooh
1 aasta tagasi
Reply to  K.s

Päris ilma telefonita on võib olla vähe, aga mis abi on orienteerumisel näiteks nuputelefonist või nutitelefonist, millel ei ole võrgupaketti? Selliseid jagub omajagu.