Rannarootsi muuseum saab ujuvkai

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Eile pärastlõunal tõsteti Suur-Holmi sadamas vette kaks 12 meetri pikkust betoonpontooni, mis paigaldatakse Rannarootsi muuseumi senise kai pikenduseks.

„Et meie puulaevad mahuksid alates ruupadest kuni Runbjarni ja Hoppetini välja muuseumi kai äärde silduma,” ütles muuseumi kuraator Jorma Friberg.

Esialgne plaan oli roosilisem, kui praegu tegelikkuseks saab. Nimelt lükkus muuseumi abaja süvendamine rahapuudusel tulevikku ja kuigi ujuvkaid saavad paika, ei pääse suured alused sinna silduma, sest meri on liiga madal.

Koos muuseumi ujuvkaidega toodi Haapsallu ka jupike pontoonkaid, mis paigaldatakse Promenaadi puusilla juurde aurulaeva kai pikenduseks.

Fotod: Urmas Lauri

Rannarootsi muuseumi kai (2) Rannarootsi muuseumi kuraator Jorma Friberg ütles, et ujuvkaide äärde mahuks kõik muuseumi puulaevad silduma. Rannarootsi muuseumi kai (3)

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Piltuudis: Rannarootsi muuseumi uus ujuvkai | Lääne Elu
9 aastat tagasi

[…] „Et meie puulaevad mahuksid alates ruupadest kuni Runbjarni ja Hoppetini välja muuseumi kai äärde silduma,” ütles muuseumi kuraator Jorma Friberg. […]