0

„Lennula” autorid vahetavad välja lühtri valed lambid

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

IMG_5836

(Vasakult) Gregor Taul, Edith Karlson ja Olga Temnikova. Foto: Arvo Tarmula.

Riigihankega Läänemaa ühisgümnaasiumile tellitud lühtri "Lennula" eskiisile mittevastavad hõõglambid vahetatakse lähiajal LED-lampide vastu.

Neljapäeval jagasid ühisgümnaasiumi aulas lühtri kohta "Lennula" autor Edith Karlson, tema galerist Olga Temnikova ja kunstiteadlane Gregor Taul. Temnikova kinnitas, et lähiajal paigaldatakse "Lennulale"  LED-lambid.

"Lindude peakohtades olevad soklid olid installatsiooni loomise ajal LED valgustite jaoks ebasobivate mõõtmetega. Tulemus ei oleks elegantne olnud. Nüüd on sobivad lambid leitud ja tellitud. Varsti saame pirnid vahetada," ütles Temnikova.

Manalateele läinud muinsuskaitsja Tõnis Padu kritiseeris kunstiniku tööd kohe pärast selle paigaldamist Wiedemanni tänava kooli fuajeesse. Padu märkis, et lühtris on odavad hõõglambid, kuid konkursile esitatud eskiisil olid lindude peas põlevaiks silmadeks elegantsed leedlambid.

37 000 euro eest lühtri tellinud Riigi Kinnisvara vastas kriitikale, et tellija ei saa sekkuda kunstniku loomevabadusse. Riigi Kinnisvara hinnagul kunstiteoste tellimisel tellija poolset järelevalvet teostab kunstnik ise. Lühter sai Wiedemanni kooli lakke selle aasta algul.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz