Jalgpall: Haapsalu purustas Tarvastu

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Foto: Merilin Kaustel-Lehemets

Laupäeval pääsesid Läänemaa JK Haapsalu jalgpallurid esimest korda tänavu kodustaadioni suurele väljakule. Liigamänguks oli kohapeale sõitnud teises liigas meie tsoonis eelviimasel kohal olev FC Tarvastu.

Viljandist 30 km kaugusel asuv vallakeskuse meeskond on juba kümme aastat teises liigas mänginud ja tegutseb väljaspool Viljandi Tuleviku süsteemi.

Haapsalu meeskonnast eakamad tulid ilma vahetusmeesteta ja kohtumise kulgedes andis see ka tunda.

Matš algab aga Tarvastu survega, Haapsalu kaitseliinil, kelle tegevust koordineerib Bert Rotberg, on tublisti tegemist. Kiire ja jõuline ründaja Mark Kolosov otsib oma võimalust. Esimese läbisööstu kümmekonna mänguminuti järel puterdab ta ära. Hetk hiljem hiilgab vasakul äärel meie teine ründaja Vladislav Šikirjavõi, kes lööb postipõrkest 1:0.

Seejärel algab Kolosovi soolo.

Karistuslöök umbes 20 meetrilt 2:0, keskelt kolmest vastase kaitsjast läbi ja 3:0, vasakult äärelt pommlöök 4:0.

Vahepeal nurjab kaitsja Tarvo Manni vastaste läbimurde, tõrjudes palli viimasel hetkel nurgalöögiks. Raiko Tähhe lööb teravalt, Tarvastu väravavaht püüab, Kolosov napilt postist mööda.

43. minutil kukutab Rener Uibopuu vastasründaja ja Tarvastul on 17 meetri kauguselt meie väravast karistuslöök. Kaitsemüür seatakse ette veidi lohakalt ja Indrek Kleinilt 1:4.

Poolaja lõpus üritab kõvasti Aleksander Molkov, kuid lööb kahel korral napilt mööda.

Teine poolaeg algab Haapsalu survega. Martin Salf lööb esmalt üle, aga teisel korral ei eksi — 5:1.

Seejärel tabab Molkovi pealöök latti, Kristo Linderi terava pommi tõrjub Tarvastu väravavaht aga nurgalöögiks. Järgneb veel mitu nurgalööki, Haapsalu surub kõvasti.

Salf lööb napilt mööda, seejärel maandub aga Tähhe poolt teele saadetud pall Tarvastu väravas — 6:1.

Vastased pääsevad paaril korral ohtlikult kontrarünnakusse, kuid väravavaht Hendrik Siht likvideerib ohud õigeaegse vastujooksuga, ühel korral suudab Kaarel Koel palli värava eest viimasel hetkel ära lüüa.

Kolosov pole veel maha rahunenud ja lööb oma neljanda värava. Mängu lõpptulemus 7:1.

Mängu lõpus lähevad Siht ja vastaste ründaja Tairo Orav sõnelema. Mõlemad teenivad kollase kaardi, Tarvastu mehele on see mängus teine ja külalised lõpetavad matši kümnekesi.

Läänemaa JK Haapsalu — FC Tarvastu 7:1

  • Kohtunik: Neeme Neemlaid Väravad: Šikirjavõi (11.), Kolosov (13., 16., 29. ja 80.), Salf (48.), Tähhe (62.) — Klein (43.)
  • Kollased kaardid (Haapsalu): Manni (40.), Siht (89.)
  • Koosseis: Bert Rotberg (kapten), Hendrik Siht (väravavaht), Kert Lillemets, Rener Uibopuu, Tarvo Manni (66. Ergo Ollema), Mark Kolosov, Aleksander Molkov (66. Kaarel Koel), Raiko Tähhe, Leonid Bragin (46. Kristo Linder), Martin Salf (74. Kristopher Aljaste), Vladislav Šikirjavõi.
  • Treener: Aavo Tomingas
  • 36 pealtvaatajat

Vilemees kiitis Haapsalu pallimuru

Sümpaatselt ja kindlakäeliselt vilistas mängu Neeme Neemlaid (pildil). 28aastane vilemees on rahvusvahelise kategooria abikohtunik, väljakukohtunikuna on tal õigus juhtida Eesti teise liiga mänge.

Ta on ka liigakohtunike koordinaator.

„Täna oli keskpärane teise liiga mäng, kus tabeli ülaosa meeskond võõrustas lõpuossa jäävat satsi,” iseloomustas Neemlaid matši. „Tarvastul polnud vahetusmehi kaasas ja nappis jõudu. Teises liigas on lubatud viis vahetust mängu jooksul.”

Mängu lõpus toimunud intsidenti Hendrik Sihi ja Tairo Orava vahel hindas kohtunik ebasportlikuks. „Ropendamise suhtes peab kohtunik olema resoluutne.”

Mängu jooksul nägid Haapsalu pallijad vastaste käemängu, kuid kohtuniku vile vaikis.

„Kui käsi on loomulikus asendis ja pall leiab ta kogemata lühikese maa pealt, pole õiglane seda karistada. Iseasi, kui pall lendab pikalt distantsilt, siis on mängijal alati aega käsi eest võtta.”

Neemlaid kiitis väga Haapsalu staadioni pallimuru. „Võib–olla Rakvere staadionil on midagi sellist vastu panna, aga näiteks Eesti peaväljaku A. Le Coq Arena muru kipub Haapsalule alla jääma.”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments