Lääne-Nigulas oli taas rekordilähedaselt palav

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Screenshot 2014-05-19 14.42.56Ilm esmaspäeval kell 14. Kaart EMHI

Täna kell kaks pärastlõunal oli Lääne-Nigulas taas rekordilähedane kuumus. Kraadiklaas näitas sealses ilmavaatluspunktis 30,6 kraadi, kraadi võrra oli palavam Ida-Virumaal Toila-Orul, selgus ilmateenistuse vaatlusandmeist.

Saaremaal Sõrve säärel näitas termomeeter vaid 13,4 ning Hiiumaal Ristnas 18,4 kraadi. Jahe oli ka põhjarannikul. Dirhamis oli sooja vaid 15,5 kraadi.

Täna on Eestis vahelduva pilvisusega ilm. Tugevad äikesevihmad koonduvad peamiselt Liivi lahe ümbrusse, kuid tugevaid sadusid võib olla ka Hiiumaal ja Lääne-Eestis, hilisõhtul igal pool.

Kohati võib rahet sadada. Puhub ida- ja kagutuul 5-10, äikese ajal võivad tuuleiilid ulatuda üle 20 m/s, saartel ja läänerannikul pöördub õhtul tuul loodesse puhanguti kuni 15 m/s.

Õhutemperatuur on 27..32, Lääne-Eestis langeb pärast äikest 10..15°C-ni.

Pärastlõunal on mitmel pool tugevat äikest, millega kaasnevad tugevad vihmavalingud ja üle 20 m/s puhuvad tuuleiilid. Kohati võib sadada rahet.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments