Ülehomme on Haapsalus seenioride mudapäev

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

mudavannKäte mudavann. Foto: Haapsalu kolledž

Haapsalu kolledži sünnipäevanädala raames toimub 21. mail seenioride mudapäev.

„Mudal on Haapsalus oluline roll,“ teatavas mudapäeva korraldajad. „On üldteada fakt, et mudaravi on oluline ja tähtis raviviis, aga samas kuuleme ikka ja jälle kodanikke esitamas meile küsimusi „mis selles mudaravis siis ikka nii kasulikku on?“.“

Seenioride mudapäev toimub Haapsalus Lihula mnt 12 (Haapsalu staadioni kõrval 3kordne maja).

Kell 13-15 on – TERE KK mudavaldkonna juhi dr Viiu Tuuliku loeng ravimuda leiukohtadest, mudatoodetest, muda kasutamise võimalustest erinevate terviseprobleemide korral.

Loengule järgneb arutelu ja ekskursioon kompetentsikeskuse laborites. Samuti on mõnel huvilisel võimalik proovida muda kätevanni.

Kell 15-16 viivad tervisejuhi eriala tudengid läbi erinevaid tervisemõõtmisi (vererõhk, pulss, kehamassi indeks).

Kohal on massöörid, kes pakuvad massaaži muda massaažikreemiga (tasu eest).

Ravimuda uurimiseks ja selle mõjude hindamiseks on loodud TLÜ Haapsalu kolledži juurde tervisedenduse ja rehabilitatsiooni kompetentsikeskus (TERE KK), kus on mitme aasta jooksul uuritud muda raviomadusi.

Kompetentsikeskusel on juba ette näidata olulisi teadusuuringuid ja nende tulemusi, ning muda kasutamiseks arendatud disaintooteid nagu näiteks käte mudavann.

Seenioride mudapäevale palutakse registreerida tel 472 0246 või e-posti teel: info@hk.tlu.ee

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments