Mais toimuvad motokrossi õppepäevad lastele

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

krossFoto: MTÜ Motokrossipisik

Maikuus on Läänemaa lastel kahel nädalavahetusel võimalik proovida motokrossimootorratast ning seda kõike tasuta ning kogenud juhendajate silme all.

Mootorrattad ja lapsed sobivad hästi kokku.

Tsikliga võidu sõitmine eeldab head füüsilist vormi, suurepärast reaktsioonikiirust, mõtlemist, tehnika tundmist, head nägemist, otsustusvõimet, natuke julgust.

Tsiklisõiduga võib alustada juba päris varakult – nelja-aastaselt. Kuid enne on vaja omandada üks eriline oskus – abiratasteta sõitmine jalgrattaga.

Kui laps saab abiratasteta pedaalides ideaalselt hakkama ning suudab mõnest takistusest ka probleemideta mööduda on laps tsiklisõiduks valmis.

Motokrossiga alustada pole kunagi hilja – õppepäevadel leiame sobiva mootorratta ka suuremale poisile-tüdrukule.

Läänemaal on lastel võimalik krossiratast proovida neljal korral ning neljas erinevas kohas.

Alustame 17. mail Sepa krossirajal, mis asub Linnamäe lähistel Auastes.

18. mail liigub meie väike krossikaravan Pürksi. Noarootsi kooli taha rajame turvalise platsi, kus lapsed saavad rahulikult omandada esmaseid sõiduvõtteid.

24. mail kuuldub tasast mootorimürinat Kiltsi lennuväljalt. Lennuraja lõpus on piirkond, kus toimuvad ka traditsioonilise kestvuskrossi stardid. Just sinna ootame väikeseid tulevasi võidusõitjaid ning muid huvilisi.

Motokrossi õppepäevade lõppevad Lihula lähistel Alaküla krossirajal 25. mail.

Kõikidel päevadel ootame lapsi alates keskpäevast ning mootorrattad pakuvad lastele sõidurõõmu kella viieni õhtul.

Lastel ja vanematel pole muud kui kohale tulla.

Siiski on sõitjatele riietumise osas mõned soovitused. Kindlasti peaksid lapsed kandma pikki pükse ning pikkade dressipluusi või jopet, võimalusel võiks lapsed kanda ka kõrgemaid saapaid.

Kohapeal on olemas kõik vajalik, alates igas mõõdus mootorratastest kuni erinevas suuruses elementaarse kaitsevarustuseni välja. Kõigil osalejatel on võimalik osa võtta ka väikesest motokrossi teemalisest viktoriinist ning parimatel alatundjatele on välja pandud auhinnad.

MTÜ Motokrossipisiku poolt korraldatavat projekti rahastab siseministeerium kohaliku omaalgatuse programmi vahenditest.

Hannes Prikk

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments