0

Lääne motoklubi sõitjad pälvisid kõrgeid kohti

Lääne Elu

info@le.ee

Ott Melts (19), Markus Raba(365), Priidu Prikk (5) ootavad vabatreeningu algust Tihemetsas. Foto: erakogu
Ott Melts (19), Markus Raba(365), Priidu Prikk (5) ootavad vabatreeningu algust Tihemetsas. Foto: erakogu

Lääne motoklubi motokrossisõitjate tänavust hooaega jäävad iseloomustama tihe võistluskalender, veteranide klassis saavutatud meistritiitel ning noored debütandid.

Läänemaale jõudnud meistritiitli eest hoolitses Reio Engman, kes kogus EMV suvises kestvuskrosssis veteran 40+ klassis kõige rohkem punkte ning pälvis esikoha. Argo Laherand osales Eesti karikavõistlustel suvises kestvuskrossis seenior 50+ klassis ning tasuks kokkuvõttes 2. koht.

Eesti motokrossi noorte karikasarjas(ENKV) osales 65 cc klassis koguni neli Läänemaa krossisõitjat. Juba mitmendat hooaega võistlev Raul Liivlaid saavutas läänlastest kõrgeima koha, olles kokkuvõttes 44 osaleja seas 19. Markus Raba oli 26., Ott Melts 31. ja Priidu Prikk 39., kes sõitsid oma debüüthooajal igati võimetekohaselt ning väärtusikud võistluskogemused on hangitud.

ENKV 85cc klassis osales kolm Lääne motoklubi noort. Parima tulemuse läänlaste konkurentsis tegi Kaspar Raagmaa, kes debütandina saavutas kokkuvõttes kõrge 10. koha. Gregor Allikas ning Kevin Villand osalesid üksikutel etappidel ning saavutasid vastavalt 25. ja 26. koha.

Lisaks noorte karikasarjale hankisid noored kogemust ka Eest meistrivõistlustel. Kui võrrelda meistrivõistlusi ning karikavõistlusi siis sõitjad on enam jaolt samad, erinevus on vaid võistlusrajas. Noorte karikavõistlustel säilib rada enam-vähem korras kuni võistluste lõpuni, kuid EMVl toimuvad stardid ka täiskasvanute klassidele ning rada muutub tugevalt auklikuks ning sügavad roopad panevad sõiduoskused ning võitlusvaimu tõeliselt proovile.

65 cc klassis oli taas parim Lääne motoklubi sõitja Raul Liivlaid, kes oli kokkuvõttes 21. Priidu Prikk oli debüüthooajal 31. ja Ott Melts 39. 85 cc klassis osales paaril etapil Gregor Allikas, kes oli 33.

Lääne motoklubis on aktiivne sõitja olemas ka naiste klassis – Avely Villand oli Eesti karikavõistluste naiste klassis hooaja kokkuvõttes 7.

Läänemaal on ka külgkorvide motokross au sees. Sel aastal osaleti külgkorvide ja quadide karikasarjas. KV B klassis kindlustasid esikoha Janek Soidla/Krister Kindel. KV Retro klassis sõitsid kaasa Juhan Tammik/Ervin Kuris, kes hooaja kokkuvõttes olid 2.

 

Hannes Prikk

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz