Riigikool jätkab ajalooliselt

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Läänema ühisgümnaasiumi direktor Leidi Schmidt. Foto: Arvo Tarmula

Läänemaa ühisgümnaasiumi hoolekogu otsustas esmaspäeva õhtul häältega 5:3, et lendude numeratsiooni jätkatakse sellel kevadel alates numbrist 92.

„Sellega tähistame Haapsalu eestikeelse gümnaasiumihariduse jätkusuutlikkust, kuid see ei võta ära meie noortelt võimalust olla midagi uut ja erilist, olla esimene ja värske just selles koosluses, mille nad on koos loonud,” ütles kooli hoolekogu esimees Liina Viiret.

Läänemaa ühisgümnaasiumi direktor Leidi Schmidt pooldas lendude numeratsiooni alustamist algusest.

„Õpilaste küsitlemisel tuli mulle üllatuseks, et enamik abituriente ei pidanud vajalikuks lõpetada uus kool vana kooli lennunumbriga. Enne otsustamist lugesid õpilased läbi ka vilistlaste kirjalikud pöördumised,” kirjutas Schmidt eelmisel nädalal Lääne Elus.

„Lennunumber ei muuda Haapsalus tegutsenud koolide ajalugu, ei sule koolimajade uksi neis õppinud inimeste ees, kui tähistatakse haridustähtpäevi. Hariduse järjepidevus ei katke ja igaüks võib uhkust tunda oma kooli üle ka siis, kui seda kooli enam ei eksisteeri,” kommenteeris Schmidt.

Haapsalu linnavalitsus otsustas eelmisel neljapäeval, et riigikool peab lende loetlema ajaloolist järjepidevust austades.

Vaidlusse sekkus ka mõjukas Lipstoki perekond. Haap-salu gümnaasiumi vilistlane advokaat Raiko Lipstok koostas õigusliku analüüsi.

„Läänemaa ühisgümnaasium ei ole olemuselt uus kool, see loodi Haapsalu gümnaasiumide ühendamise tulemusel,” märkis Lipstok.

Liina Viireti sõnul on rõõm näha seda, kuidas siiani kahe eraldi kooli noored ja ka õpetajad on kokku saanud uueks ja tugevaks ühiseks meeskonnaks. „See väärib tunnustust,” lausus Viiret.

Läänemaa ühisgümnaasium alustas mullu sügisel. Eestikeelset keskharidust andev kool loodi Haapsallu 1918, selle esimene lend lõpetas 1922.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ätt.
9 aastat tagasi

Kui mõjukas perekond peab sekkuma,et võtta maha kooli hoovil korvpallilaudadelt õlletehase reklaamid ??

tuulberg.ee
9 aastat tagasi
Edda
9 aastat tagasi
Reply to  tuulberg.ee

Ainuõige otsus et kool jätkab oma lendude reastamist ajalooliselt