Haapsalu noored valmistavad küünlaid

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Innovatsioonikeskus on nõu ja jõuga abiks aktiivsetele noortele.

Küünlaid valmistav Läänemaa ühisgümnaasiumi viieliikmeline õpilasfirma Candlelicious osaleb homme algaval Eesti õpilasfirmade finaalvõistlusel

Õpilasfirma toodanguks on käsitsi valmistatud küünlad. Kõik küünlad on asetatud klaastopsidesse, et tagada parem tuleohutus. Valikus pakutakse nii erinevaid lõhnaküünlaid kui ka lõhnata küünlaid inimestele, kes eelistavad aroomivaba toodet.

Candlelicious loodi ühisgümnaasiumi ärikursuse käigus. Kokku loodi selle kursuse raames neli õpilasfirmat, kuid jätkata soovis ainult Candleliciouse meeskond. Idee sündis neil oktoobri lõpus, firma registreeriti novembris ja detsembris algas juba müügitöö.

"Kõige suurema partii müüsid nad Haapsalu jõululaadal," ütles noori Haapsalu innovatsioonikeskuses juhendav Angela Leppik. Leppiku sõnul on Candlelicious müünud ligikaudu 100 küünalt ja teeninud käivet sellega üle 300 euro.

"Võit on juba õpilasfirmade finaalvõistlusele pääsemine," oli Leppik noorte üle uhke. Candlelicious on ainus Läänemaa õpilasfirma, mis konkursil osaleb. Oma rolli mängis selles ilmselt fakt, et ENTRUMi ettevõtluskonkursil osalenud noored ei saanud ENTRUMi reeglite tõttu samade projektidega õpilasfirmade võistlusel osaleda.

Parim õpilasfirma selgub 23. aprillil Tartus Ahhaa keskuses. Kokku osaleb finaalvõistlusel 16 õpilasfirmat kogu Eestist. Täpsemat infot ajakava kohta leiab siit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments