Läänemaa noored noppisid õpilasfirmade laadalt auhindu

Õpilasfirma Plantox teeb puitmaterjali jääkidest taimekaste. Foto: Arles Krämann
Õpilasfirma Plantox teeb puitmaterjali jääkidest taimekaste. Foto: Arles Krämann

Nädalavahetusel Rocca al Mare ja Kristiine keskustes toimunud õpilasfirmade laadal osales 245 õpilasfirmat, kes müüsid kahe päeva jooksul 15 500 euro eest tooteid. Läänemaa lippu hoidsid kõrgel Läänemaa ühisgümnaasiumi noored, kes tõid koju kolm auhinda.

Rocca al Mare keskusest tõi vastutustundliku ettevõtte tiitli koju Läänemaa ühisgümnaasiumi õpilased õpilasfirmast Plantox, kes teevad puitmaterjali jääkidest taimekaste.

Kristiine keskuse säravaima müügistrateegia auhinna pälvisid Läänema ühisgümnaasiumi õpilased õpilasfirmast KäKo, kes tõid turule Šveitsi noa stiilis koolitarvete komplekti koos lisavarustusega. Õpilasfirmade Plantox ja KäKo juhendajaks on Imbi Raudkivi.

Kristiine keskuse uuendusmeelseima äriideega tunnustati Läänemaa ühisgümnaasiumi õpilasafirmat PawTag, kes teeb NFC kiibiga lemmikloomade nimesilte. PawTag õpilasfirma juhendajaks on Rea Raus.

Laada korraldaja, Junior Achievement Eesti tegevjuhi Kersti Loori sõnul annavad õpilaste tooted läbilõike Eesti koolinoorte huvidest ja hobidest.  „Võib öelda, et Eesti koolinoored huvituvad loodusest ja sisekujundusest, riietuvad stiilselt ja söövad tervislikult, mõtlevad kestlikult, armastavad taaskasutust ja loomi ning üha rohkem on noorte inimeste teadvusesse jõudnud vaimse tervise ja enesearengu teemad,“ kirjeldas Loor.

Ettevõtjatest ja ekspertidest koosnev žürii valis mõlemas kaubanduskeskuses välja ka laada parimad õpilasfirmad erinevate kategooriate lõikes.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments