Pärast kriisijärgseid aastaid valivad inimesed uut kodu läbimõeldult ja perspektiiviga

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Inimesed on nüüd korterit ostes teadlikumad kui buumiajal. Foto: Arvo Tarmula

Eelmisel nädalal SEB eestvedamisel toimunud kinnisvaraostjate ja -müüjate kokkusaamine kinnitas, et tänane uue kodu ostja kaalub enne otsuse tegemist põhjalikult nii pere tegelikke vajadusi kui võrdleb nendele vajadustele vastavaid kinnisvarapakkumisi.

Sageli tehakse veel enne müügis oleva kinnisvaraga tutvumist pangas kindlaks pere laenuvõime. Kinnisvarafirmade sõnul teevad koduotsijad õigema ja kiirema valiku juhul, kui nii kinnisvaraarendaja, -vahendaja kui pank teevad kliendi heaks omavahel koostööd.

„Kui peale majanduslangust olid pered uue kodu ostu kavandades ettevaatlikud ja pigem lükkasid suurte finantsotsuste tegemist edasi, siis viimase paari aasta jooksul on märgata huvi suurenemist uue, perele paremini sobiva kodu soetamise vastu. Võrreldes nn buumiajaga 2005 – 2007 iseloomustab tänaseid uue kodu huvilisi aga oluliselt suurem teadlikkus,“ ütles SEB eraisikute suuna arendusjuht Triin Messimas.

"Esimesest ettejuhtuvast kinnisvarapakkumisest enam kohe kinni ei võeta. Üsna põhjalikult kaalutakse nii tegelikke vajadusi kui võrreldakse vajadustele vastavaid kortereid/ eramuid,“ ütles Messimas.

Evelin Allas

SEB kommunikatsioonijuht

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments