Lipstok pooldab ühisgümnaasiumi lendude järjepidevust

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Haapsalu gümnaasiumi vilistlane, advokaat Raiko Lipstok koostas viieleheküljelise õigusliku analüüsi, milles põhjendab, et Läänemaa ühisgümnaasium peab jätkama lendude nummerdamisel järjepidevust.

"Ainukeseks põhjuseks, miks lendude loendamist tuleks alustada nullist, on arvamus, et Läänemaa ühisgümnaasium ei ole Haapsalu gümnaasiumi ja Wiedemanni gümnaasiumi õigusjärglane juriidilises mõttes. Isegi, kui see juriidiliselt nii oleks, siis sisulise järjepidevuse mõttes see kindlasti nii ei ole," kirjutas Lipstok Läänemaa ühisgümnaasiumi hoolekogule saadetud kirjas.

Lipstok kirjutab, et Haapsalu linn andis keskhariduse andmise üle riigile põhjusel, et linnaeelarves ei olnud raha koolihoonete remondiks. Ta analüüsis linnavalitsuse ja haridusministeerimi vahel 2010. aastal sõlmitud lepingut. Juristina tegi ta lepingust järelduse, et Läänemaa ühisgümnaasium on Haapsalu gümnaasiumi ja Haapsalu Wiedemanni gümnaasiumi järjepidevuse kandja.

Ühisgümnaasiumi õpilaskond moodustus Haapsalu gümnaasiumi ja Wiedemanni gümnaasiumi õpilastest, samuti tuli nendest koolidest kaks kolmandikku õpetajatest. Uus kool hakkas tegustema Wiedemanni gümnaasiumi ruumes, põhjendas Lipstok.

"Läänemaa ühisgümnaasium ei ole olemuselt uus kool, see loodi Haapsalu gümnaasiumite ühendamise tulemusel," märkis Lipstok. Läänemaa ühisgümnaasiumi hoolekogu otsustab esmaspäeval, kas sel kevadel lõpetav lend saab järjekorra numbriks 1 või 92.

Eestikeelne keskharidust andev kool asutati Haapsalus 19. detsembril 1918. Selle esimene lend lõpetas 1922.

Raiko Lipstok on advokaadibüroo Eversheds Ots & Co partner. Tema isa Andres Lipstok on endine Haapsalu linnavolikogu esimees ja Eesti Panga president.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kuidas
9 aastat tagasi

oleks hundid söönud ja lambad terved? 92/1?

minu arvamus
9 aastat tagasi

MMh, advokaat ütleb, et juriidiliselt järglane ei ole (aga mis siis?). Minu jaoks on see kool uus, mul pole sellega mitte midagi ühist. Küll olen ma HIK-i vilistlane ja see kool lõpetas gümnaasiumihariduse andmise, seda kooli nüüd enam ei ole. Toetan Läänemaa Ühisgümnaasiumi taotlust alustada lendude lugemist nullist. Igale siiani lõpetanule jäävad ju oma kooli lendude numbrid alles nii ehk naa. Wiedemanni Gümnaasiumi lennud, HIK-i lennud, Nikolai Kool (seegi ju Haapsalus keskharidust andnud).

lammas
9 aastat tagasi

ei noh kui Lipstok juba määgib samas taktis siis peab õige asi olema. Määä

tristitia
9 aastat tagasi
Reply to  lammas

Kurb, et ilusa ja auväärse vana maja on vallutanud selline juurteta seltskond.

tuulberg.ee
9 aastat tagasi

Hääletamine jätkub: http://www.tuulberg.ee/uudised.html