Lihulas loodi esimene naabrivalvesektor

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Lihula Uue tänava naabrivalvesektori loomise lepingule kirjutasid alla Lihula vallavanem Varje Ojala-Toos (vasakul), Eesti Naabrivalve tegevjuht Marek Väljari, Uue tänava naabrivalvesektori vanem Toivo Kuldkep ja Läänemaa politseijuht Margus Kaldma. Foto Eesti Naabrivalve
Lihula Uue tänava naabrivalvesektori loomise lepingule kirjutasid alla Lihula vallavanem Varje Ojala-Toos (vasakul), Eesti Naabrivalve tegevjuht Marek Väljari, Uue tänava naabrivalvesektori vanem Tarvo Kuldkepp ja Läänemaa politseijuht Margus Kaldma. Foto Eesti Naabrivalve

Täna allkirjastati Lihulas neljapoolne leping, millega moodustati Lihula esimene, Uue tänava naabrivalvesektor.

Lepingule kirjutasid alla Lihula vallavalitsuse, politsei, Eesti naabrivalve ja vastloodud naabrivalvesektori esindajad. Uue tänava naabrivalvesektoriga liitus 15 majapidamist.

Sektori vanema Tarvo Kuldkepa sõnul ajendas tänava elanikke naabrivalve sektori loomisele Lihula praegune olukord. Ridamisi on olnud vargusid ja sissemurdmisi, kuid politsei kohalolek Lihulas on tema hinnangul ebapiisav. Sellepärast otsustasid Uue tänava elanikud ise näidata initsiatiivi oma kodu ja vara paremaks kaitsmiseks.

Tõuke andis ka läinud kuul Lihulas toimunud turvapäev, kus saadi sektori loomiseks vajalikku teavet. Naabrivalve pakub turvalisuse tagamiseks häid tingimusi ning lisaboonus on naabrivalvesektori loomisega kaasnev ühtekuuluvustunne ja koostegemise rõõm.

Naabrivalvega liitumisest huvitujad leiavad vajalikku infot MTÜ Eesti Naabrivalve kodulehelt www.naabrivalve.ee

Jüri Siim
Naabrivalve maakondlik arendusjuht

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments