Haapsalu on parim doonorlust toetav linn

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Põhja-Eesti Regionaalhaigla verekeskus tunnustab Haapsalu linna Suure Doonorikruusi auhinnaga, mille pälvib möödunud aastal enim doonorluse arengusse panustanud omavalitsus.

„Haapsalu on alati olnud verekeskuse jaoks väga meeldiv väljasõidukoht. Kultuurikeskuses on hubane vastuvõtt ja suviste doonoritelkide juures on meil alati abiks aktiivsed Punase Risti töötajad, kes telkide õnnestumisele oluliselt kaasa aitavad,“ põhjendas valikut verekeskuse doonorluse arendusjuht Ülo Lomp.

„Kohalikud politsei- ja piirivalveameti töötajad tutvustavad telkide juures oma tööd, mis tõmbab samuti inimeste tähelepanu meie ettevõtmisele. Selline linnapoolne heasoovlik tugi on oluline kogu doonorluse arendustegevusele,“ lisas Lomp.

Verekeskus annab Haapsalu aselinnapeale Kaja Rootarele auhinna üle 13. aprillil kell 12 Tallinna Raekojas, kus toimub iga-aastane doonorite tänuüritus. Seekord tõstab verekeskus esile regulaarseid Tallinna ja Harjumaa doonoreid, kes loovutasid möödunud aastal verd vastavalt kolm korda (naised) või neli korda (mehed) ning on kokku teinud vähemalt 25 vereloovutust.

Regionaalhaigla verekeskus annab Suure Doonorikruusi auhinna välja neljandat korda. Mullu tunnustusime Narva linna, varem on kruusi saanud ka Paide ja Rakvere.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments