Majandusministeerium: Vikerkaare lasteaia hanke pidi šveitslastega kooskõlastama

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Vikerkaare lasteaed seaisab tühja ja rüüstatuna. Foto: Arvo Tarmula
Vikerkaare lasteaed seaisab tühja ja rüüstatuna. Foto: Arvo Tarmula
Vikerkaare lasteaed seisab tühja ja rüüstatuna. Foto: Arvo Tarmula

Majandusministeeriumi kinnitusel tühistati Haapsalu VIkerkaare lasteaia remondihange, sest see avati ilma Šveitsi majandusministeeriumi kooskõlastuseta ning ei ole seetõttu abikõlbulik.

Seetõttu pole hanke põhjal tehtud tegevusi võimalik rahastada Eesti-Šveitsi koostööprogrammi kaudu. Lääne Elu käsitles probleemide käes vaevlevat lasteaia hanget hiljuti põhjalikumalt.

“Kui kõik laabub plaanipäraselt, on uus hange võimalik avada paari nädala jooksul,” ütles majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi avalike suhete osakonna peaspetsialist Martin Miido.

Haapsalu linnavalitsuse avalike suhete spetsialist Tõnu Parbus selgitas, et lepingus olevad tingimused nõuavad, et enne hanke väljakuulutamist teavitatkse Šveitsi partnerit sellest vähemalt kümme päeva ette.

“Hanke periood on lepingus ette nähtud 45 päeva ning vaidlustamiseks on lepingus ette nähtud 14 päeva. Ehitust alustame esimesel võimalusel ehk siis kui on sõlmitud hanke võitnud ehitajaga leping,” ütles Parbus.

Konkreetset aega, millal ehitus alata võiks või millal lapsed lasteaeda pääsevad, Parbus öelda ei osanud. “Kogu projekti lõpptähtaeg on 31. jaanuar 2015,” jäi ta napisõnaliseks.

“Kedagi praegu kogu selle projekti venimise eest otseselt süüdistada ei saa kuna Haapsalu on võrreldes teiste sama Šveitsi koostööprogrammi raames rahastatavate projektidega praeguseks kõige kaugemale jõudnud. Teised ei ole veel saanud ehitushanget välja kuulutada,” eitas Parbus Haapsalu linnavalitsuse süüd juhtunus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
vägev
10 aastat tagasi

Parbus eitas süüd. Ahaaaa päris hea nali,millal reformierakond üldse oma süüd on tunnistanud!

Kert
10 aastat tagasi

Kahju vaadata oma enda kunagist lasteaeda nii trööstitus seisus,heaperemehelikust käest on seal küll puudu.Seejuures ei süüdista mitte lasteaia juhatst vaid linnaisasid.Kogu see remaondisaaga on võtnud ikka pehmelt öeldes koomilised mõõtmed,poleks uskunud et nii saamatud ollakse.Ja linnaisad võiks kaaluda et ehk nüüd võtame sealt Randsalu juurest need sildid ära,et LASTE-JA NOORTESÕBRALIK LINN,kohatasu üks suuremaid kogu maakonnas.

lapsevanem
10 aastat tagasi

Tõsiselt tigedaks ajab arvestades sellega, et tänu remondile on töötavad lasteaiad pilgeni täis ning osadel lastel puuduvad kapid ning riideid peavad vahetama kitsas koridoris jne jne???!!!

ohjah
10 aastat tagasi

Mis haige hämamine selle ehitusega käib ma ei saa aru. Lapsed peksti mööda linna laiali. Nüüd on maja seisnud 3 kuud tühjana ja pole siiani saanud isegi hanget välja kuulutatud. Nüüd läheb veel 45 päeva …
Oleks võinud ju lastel siis veel hooaeg lõpuni käia seal normaalselt.

Mujal ehitatakse uusi kõrghooneid nädalatega – meil ei saada remondi alustamisega hakkama 4-5 kuuga. Kelle ebakompetentsus siin nüüd siis on?

Septembris pidid lapsed tagasi oma majja saama, aga nüüd juba räägitakse 2015 jaaanuarist?

Kas on tegelikult seal veel midagi, millest me ei tea?

...
10 aastat tagasi

Huvitav oleks teada, kuhu viidi täiskomplektne soojasõlm???