Juhtkiri: Mudalinna ulmeprojektid

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Haapsalu linnal on arenguruumi mitmes suunas, nii holmidel, Paralepas kui ka Tagalahe ääres. On valminud planeeringuid, kuid suuremaks ehituseks pole seni veel läinud.

Üks magus piirkond tundub olevat Tagalahe äärne, sest näiteks riik on Haapsalu Veevärgi ja Lepa tänava vahelisele tühermaale kavandanud paarikümne eramuga elamurajooni. Sellega piirneb ka linnale kuuluv ilmatu suur krunt, mis on praegu peamiselt lindude päralt, kuid kus võiks edaspidi tasapisi hõivata maad ka puhkealaste äride edendamiseks.

Ühemehefirma Solid Union OÜ soovibki sinna ehitada spaahotelli ning veekeskuse, eramute tüüpi puhkemaju ja kõlakoja (vt lk 4). Pildil on kõik imetore, kuid ehitistealuse ala tõstmine uputusohu tasemest kõrgemaks tundub praegu küll ulmeline. Kui see aga õnnestub, võiks aastate pärast ettevõtjale kui Haapsalu suurmehele Tagalahe promenaadile pronkskuju püsti panna.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Oklahoma
10 aastat tagasi

Im thankful for the article post.Really thank you! Fantastic.

online business
10 aastat tagasi

wow, awesome blog post.Thanks Again. Will read on…

Triibik.
10 aastat tagasi

Ja mis on selle suurarendaja eelmised väljapaistvad saavutused ?? Ega ei tahaks küll,et läks nagu kalakmbinaadi või endise teravilja salve kruntidega,kuhu lubati ilusaid elurajoone.

abc(yks+teine)
10 aastat tagasi
Reply to  Triibik.

Ehk siis ei taha, et miljöölased hakkaksid LV vaikival heakskiidul torpedeerida ja soovitad enne taanduda?