Võõrkeeled vallutavad ühisgümnaasiumi

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Läänemaa ühisgümnaasiumi fuajeed ehib kunstiteos, moodne valgusti, mille autor on skulptor Edith Karlson. Foto: Arvo Tarmula
Läänemaa ühisgümnaasiumi fuajee vastuolulise laevalgusti all antakse võõrkeelepäevade avapauk. Foto: Arvo Tarmula
Läänemaa ühisgümnaasiumi fuajee vastuolulise laevalgusti all antakse võõrkeelepäevade avapauk. Foto: Arvo Tarmula

Läänemaa ühisgümnaasiumis toimuvad 12.-13. märtsil “Keelte paabeli” nime kandvad võõrkeelepäevad, mis on sissejuhatuseks 14. märtsil tähistatavale emakeelepäevale.

“Leidsime, et lisaks emakeelepäevale võiks samal nädalal ka võõrkeeli tähtsustada,” ütles Läänemaa ühisgümnaasiumi direktor Leidi Schmidt. Tema sõnul haakuvad need kaks sündmust üksteisega suurepäraselt.

“Kolmapäeval kell 12.35 on kavas võõrkeelsete luuletuste esitamine “Lennula” laevalgusti all,” rääkis Schmidt “Keelte paabeli” avaüritusest. Lisaks on samal päeval kavas näidata pikkadel vahetundidel koolimaja saalis võõrkeelseid multifilme.

Neljapäeval kell 11.20 toimub kooli aulas võõrkeelsete ettekannete esitlus. “Lisaks on samal päeval koolis ka tõlkimisvõistlus,” kinnitas Schmidt. Reedese emakeelepäeva puhul võistlevad õpilased kell 10.30 e-etteütluses.

Võõrkeeltest on esindatud inglise, vene, saksa ja prantsuse keel. “Hoolimata suurest soome keele õppurite arvust jääb see praegu kõrvale, sest Soome riigi aastapäeva puhul toimus meil juba soome keele päev,” selgitas Schmidt.

Schmidti sõnul jääb ka rootsi keel seekord mängust välja, sest õpilased on jõudnud seda õppida veel üksnes algtasemel.

Üritusest kujuneb Schmidti sõnul iga-aastane traditsioon. “See on kahe eelmise gümnaasiumi keelepäevade mantlipärija. Wiedemanni gümnaasiumis oli Wiedemanni nädal ning Haapsalu gümnaasiumis “Keelte paabel”,” ütles ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
complete currency trader review
10 aastat tagasi

I appreciate you sharing this article post.Really looking forward to read more. Really Great.

giay nam cong so
10 aastat tagasi

Awesome article. Fantastic.

DMV in Virginia
10 aastat tagasi

Wow, great blog.Much thanks again. Really Cool.

Arizona
10 aastat tagasi

Really enjoyed this blog post.Really thank you! Will read on…

Health insurance
10 aastat tagasi

I really enjoy the article post. Will read on…

5 dollars
10 aastat tagasi

Thanks for the blog article.Thanks Again. Awesome.