Kuidas liituda naabrivalvega?

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

3491_Naabrivalve_silt

Inimesed on hakanud üha rohkem tunnetama vajadust kaitsta oma vara ja turvalist elukeskkonda.

Naabrivalve eesmärgiks on tõsta elanikkonna turvalisust kodudes ja lähiümbruses elanike endi aktiivse tegutsemise tulemusel. Ühisesse tegevusse kaastakse naabrid, politsei, kohalik omavalitsus ning naabrivalve ühing.

Naabrite koostöö on piirkonna turvalisuse nurgakivi, mis toimib põhimõttel hooli, märka, reageeri. Naabrivalve abil on lihtsam naabritega tuttavaks saada ja niimoodi on kergem märgata võõraste kahtlast tegevust. Naabrivalve plakatid ja kleebised eristavad teie piirkonna ning teevad teie tegevuse nähtavaks ka teistele.

Loodud piirkondade sektorivanematega vesteldes ilmneb, et juba naabrivalve plakatite ülesseadmine loob turvalisema elukeskkonna.
Naabrivalve sektorid on loodud enamikes Eesti maakondades. Kokku on liitunud majapidamisi ligikaudu 11 000 enam kui 500 erinevast paigast üle Eesti.

Kuidas liituda naabrivalvega:
1. Naabrivalve liikumist võib tutvustada näiteks külapäeval, ühistu üldkoosolekul või ka näiteks naabrid hoovi kokku kutsudes. Arutage naabritega, kas olete valmis üksteisega koostööd tehes oma kodupiirkonna turvalisust tõstma.
2. Naabrivalvega liitumise soovi korral valige endi hulgast tulevase naabrivalve sektori vanem, kes organiseerib kontaktandmete kogumise ja allkirjastab liitumislepingu.
3. Sektori vanem esindab naabrivalve sektori liikmeid koostööpartneritega suhtlemisel
4. Naabrivalve sektor saab alguse ühingu poolt ettevalmistatud kootöölepingu sõlmimisega
5. Uue sektori liikmed saavad oluliste numbrite lehe kõikide naabrite ning koostööpartnerite kontaktidega ja infomaterjalid nõuannetega turvalisuse parandamiseks
6. Naabrivalve piirkonna märgistamiseks saate vajaliku arvu plakateid ning kleebised.

Naabrivalvega liitumistasu on 1 euro ja aastamaks samuti 1 euro.

Infot ja abi naabrivalvega liitumisel saab naabrivalve kodulehelt www.naabrivalve.ee

Mõtle juba täna, kuidas teil endal on võimalus üheskoos naabritega kodu ja koduümbrus turvalisemaks muuta. Sõbralik naeratus ja tervitus naabrile olgu esimene samm, et muuta tõeliseks koduks piirkond, kus elate.

Jüri Siim
Eesti Naabrivalve maakondlik arendusjuht

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments