Putin nimetas Krimmi Moskva-meelseid võime seaduslikeks

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Venemaa president Vladimir Putin. Foto: Aleksei Nikolski AFP
Venemaa president Vladimir Putin. Foto: Aleksei Nikolski AFP
Venemaa president Vladimir Putin. Foto: Aleksei Nikolski AFP

Krimmi valitsus, mis soovib korraldada referendumi Ukrainast lahkulöömise ja Venemaaga ühinemise üle, on seaduslik jõud, ütles Vene president Vladimir Putin lääne liidritele, teatas pühapäeval Kreml.

“Krimmi legitiimne juhtkond astub samme, mis põhinevad rahvusvahelisel õigusel ning mille sihiks on tagada poolsaare elanike seaduslikud huvid,” sõnas Putin telefonivestluses Briti peaministri David Cameroni ja Saksa liidukantsleri Angela Merkeliga.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jaa, aga ega meil
10 aastat tagasi

siin tõmbetuultes suurt valikut ole – kas üks või teine. Ajalugu sünnib just praegu ja igal matsil, igal riigil, igal inimeselgi tuleb ise otsus teha ja iseenda eest seista ning kui vaja, ja seda on alati vaja, kasutada teise abi.

ära loodagi
10 aastat tagasi

Nõustun eelmisega. Paraku on see kordunud veel liiböas, serbias, iraagis ja süürias – pikemast ajaloost ei taha rääkidagi see on olnud üsna verine ja vastik. Nagu ristisõdadele kohane on alati lääne poolt demokraatiata ja kristlike väärtusi sisse viidud, ainus eesmärk on valitseda. Tagajärjeks on varemeteväljad täpselt nii nagu meie maapiirkondades. Aga kristlane vaimset okupatsiooni ju enda poolt vaadatuna sõjapidamiseks ei peeta see on kristluse kui ainsa õige mõtteviisi maaletoomine. Kui moslamid endale selle peale pommivöö ümber panevad siis see on terrorism. Kui eurokantselei sulle piibli kirjutab mille alusel käituda siis see on jumala looming ja vaidlemise alla ei kuulu.

Kõik kordub,
10 aastat tagasi

kurjuse käekiri ei muutu: 1938 Austria Anschluss ja Tšehhoslovakkia, 1939/1940 Baltimaad jne. jne. 2014 Krimm.

Võim, haigus ja hullus ja sel lastakse vohada, kasvada, kuni ta joobub veremaitsest ning lõppu pole enne kui…

Loodame, et maailm näeb nüüd veidikenegi paremini. Loodame.

Ei saa vaadata seda meest,
10 aastat tagasi

süda läheb pahaks. Hea on asja juures see, et sotid saavad nüüd selgeks – tõeline loomus roomanud kestast välja. Diktaatorlus elab ka tänapäeval. Ja ka mede väike Eesti pole sellest prii – parteide võimu üha jõulisem ning moraalitum kindlustumine.