Vehklemistreeneri tütrele ei meeldi habetunud peaosatäitja

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Filmis Endel Nelise osa mängiv Märt Avandi (vasakult) ja režissöör Klaus Härö. Foto: Arvo Tarmula
Filmis Endel Nelise osa mängiv Märt Avandi (vasakult) ja režissöör Klaus Härö. Foto: Arvo Tarmula

Praegu käivad mängufilmi „Vehkleja“ võtted, kus peaosa Endel Nelist mängib Märt Avandi. Et aga näitleja on rollis habetunud, see legendaarse treeneri tütrele Helen Nelis-Naukasele sugugi ei meeldi.

„Isal ei olnud habet – ei meeldi,“ kommenteeris Helen Nelis-Naukas facebookis filmiteemalist postitust.

Helen Nelis-Naukas rääkis Lääne Elule, et kui kui filmitegijad temalt küsisid, kas nad võivad Endel Nelise nime filmis kasutada, oli ta sellega nõus. „Ja kui selgus, et tema [Endel Nelise] osa hakkab mängima minu lemmiknäitleja Märt Avandi, meeldis see mullel kohe väga!“ rääkis Nelis-Naukas.

Ilma habemeta oli Märt Avandi Nelis-Naukase sõnul noore Endel Nelisega väga sarnane, kuid habemega mitte. „Sellise suhtumisega võinuks Nelist mängida kes tahes!“ pole tütar filmitegijatega rahul.

„Isa oli ilus noor mees, ilma habemeta, kui ta Haapsallu tuli,“ kinnitas tütar. „Ma olen nii vihane – režissöör otsustas, et Avandi ei pidavat muidu rolli välja mängima.“ Helen Nelis-Naukase sõnul olnud Märt Avandi ise nõus habeme maha ajama.

Tütar saatnud filmitegijaile portsu isa noorpõlvepilte. „Ning seal pole ühtegi habemega pilti!“ ütles Nelis-Naukas. „Rääkisin sel teemal ka vennaga [Peeter Nelis] ning tema kinnitas samuti, et isa pole kunagi habet kandnud.“ Helen Nelis-Naukas möönab, et korraks olevat isa ka habeme ette kasvatanud, kuid ajanud selle kohe maha, sest habe polevat talle sobinud.

„Eks ma pean leppima sellega, et nemad teevad, mida tahavad, see on ju mängufilm,“ lausus Nelis-Naukas. „Aga ma olen arvamusel, et Märt Avandi mängib fimis ennast, mitte minu isa.“

Helen Nelis-Naukas lisas, et enne ta nüüd rahu ei saa, kui film lõpuks valmis on.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tütar Helen Nelis
10 aastat tagasi

No aitäh jälle ajakirjandusele.Pole kõike täpselt nii rääkinud ja uskuge ma pole paanikas.Usun siiski et film tuleb väga hea.

ätt tühikargaja.
10 aastat tagasi

Avandil küll Nelisega mingit sarnasust ei ole aga näitleja valikul oleks võinud seda arvestada.

Keskkontor
10 aastat tagasi

Mulle ei meeldi see tütar jälle. Miks sellist lärmi teha???

Johannes
10 aastat tagasi

Saage aru, et tegu pole ju ajaloolis-dokumentaalse filmiga. Kui filmis ei kajastu üks-ühele E.Nelise elulugu, siis on režissööril ka suurem vabadus osatäitjate välimuse üle otsustamisel. Ei ole filmi stsenaariumi lugenud, aga sedavõrd kui palju ajakirjandus on lugu valgustanud. Arvan, et vaevalt oli koolidirektoril tol ajal mingeid pretensioone noore õpetaja habeme suhtes. Habemega tahab ilmselt režissöör rõhutada toda ajastut üldse, mis ei olnud perifeerias niivõrd klantsitud, kui pealinnas ja kus iga nurga taga võis seista värskelt raseeritud näolapiga KGB nuhk.

mine
10 aastat tagasi

tutista filmitegijaid ka!

see ei
10 aastat tagasi

Ole dokumentaalfilm. Kui ei meeldi habe kuidas siis leppida sellega, et üleüldse pole seal kõik nagu tegelikult oli. See ongi vahe dok ja mängufilmi vahel. Kui taheti mängufilmi mis müüb siis tuleb leppida Vähemalt Nelise nimi,vehklemine ja Haapsalu saavad pildile. Ja nii lihtne see ongi.

abc(yks teine)
10 aastat tagasi

Ego trippin. Lääne Elu miks nii odav? Möelge ajakirjandusele ja teisele Arnoldile.

dartanjan
10 aastat tagasi

Hakkab looma! Oleks pidanud ikka enne tausta ka uurima mis inimestega on tegemist. See film ilma suure tülita küll valmis ei saa…habe on alles algus! 😉

kiilaspäisusele kalduvad
10 aastat tagasi

on alati habet kandnud. Pildil olev konksnina on üsna sarnane Leninile, kui soni pähe tõmmata.

Morgenstern
10 aastat tagasi

Ah Priinits! Ära plära! Vihasta kusagil mujal!