Täna õhtul lehvib Haapsalus prantsuse vaim

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Tänane Prantsuse loomeõhtu kasvas välja mõttest kutsuda lugejatega kohtuma Läänemaalt pärit kirjanik Eia Uus.  Foto: Alar Madisson / Eesti Kirjandusmuuseum
Tänane Prantsuse loomeõhtu kasvas välja mõttest kutsuda lugejatega kohtuma Läänemaalt pärit kirjanik Eia Uus. Foto: Alar Madisson / Eesti Kirjandusmuuseum

Täna kõlab Haapsalu kultuurimajas prantsuse muusika, räägitakse Prantsusmaast ja prantslaslikkusest ning saab süüa prantsuspäraseid toite.

Õhtu korraldaja Marika Matvei sõnul sisaldab täna kultuurikeskuse kohvikus toimuv prantsuse loomeõhtu “Rännak Saint-Germain-des-Prés” kirjandust, kunsti ja muusikat. Läänemaalt pärit kirjanik Eia Uus räägib oma elust Prantsusmaal ja esitleb möödunud kevadel ilmunud raamatut “Minu Prantsusmaa”, muusikat teeb “Shoot the Piano Player”
(vokaal – Maarja Sukles, kitarr – Anna Regina Kalk, bass – Karel Rahu, trummid – Mattias Mutso), näha saab Priit Martinsoni fotosid Prantsusmaast.

“Õhtu mõte algas sellest, et tahtsin juba ammu kutsuda külla siit pärit Eia Uusi,” rääkis Matvei. “Siis meenus, et meil on veel noori, kes Prantsusmaal elanud ja nii see kava paisus.”

Kaasa teevad veel võimlemiskooli Kirke õpilased, näitetrupi “Või midagi sellist” liikmed, akordionist Markus Lember ning Haapsalu kunstikooli õpilased.

Prantsuse loomeõhtu algab kell 18, sissepääs on tasuta.

Kultuurikeskuse kohvikus toitlustaval Q Cateringil on täna prantsuspärane menüü: näiteks Lotringi pekikook, sinikarbid Charentei moodi, haug sinepivõis, küülik ploomidega ja muidugi kuulus prantsuse õunakook tarte tatin.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
uusasunik
10 aastat tagasi

Tore üritus aga, miks nii väikeses kohas nagu Haapsalu toimub täpselt samale sihtrühmale kaks erinevat üritust. Nurme bistroos on samal ajal rändurite klubi kokkusaamine. Nii ei jätku väikeses kogukonnas rahavst kummalegi üritusele. Tahaks olla mõlemas kohas. Aga jõudu ja tänu kõikidele, kes midagi organiseerivad meie jaoks. Vinguda on alati lihtsam kui miskit ära teha.

Pensionär
10 aastat tagasi

Söök on ka tasuta? Pean Milvile ka rääkima.