Homme katsuvad spordikooli laskurid jõudu kaitseliitlastega

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Laupäevasel sõpruskohtumisel selgitavad kaitseliitlased ja spordikooli õpilased parema püssi- ja püstolivõistkonna. Foto: erakogu
Laupäevasel sõpruskohtumisel selgitavad kaitseliitlased ja spordikooli õpilased parema püssi- ja püstolivõistkonna. Foto: erakogu
Laupäevasel sõpruskohtumisel selgitavad kaitseliitlased ja spordikooli õpilased parema püssi- ja püstolivõistkonna. Foto: erakogu

Laupäeval, 1. veebruaril Haapsalu lasketiirus toimuval võistlusel saavad mitmed Läänemaa noored ja kaitseliitlased oma esimese kogemuse võistelda võistkondlikult – spordikooli noored kutsusid kaitseliidu Lääne maleva sõpruskohtumisele, kus selgitatakse parem püssi- ja püstolivõistkond.

Möödunud 2013 hooaeg oli Eesti laskmisele väga edukas: Euroopa meistrivõistlustelt said meie laskurid 2 kuld-, 1 hõbe- ja 2 pronksmedalit.

Avalikkusele tulid sellised tulemused natuke ootamatult kõigile natuke ootamatu, kuid laskmisringkonna jaoks oli sõnum ühene: lõpuks ometi. Meie laskurid on tiitlivõistlustel viimasel kümnel aastal olnud pidevalt esikümnes ja medali läheduses.

Edukas laskmisaasta sai täiendust vahetult enne jõule, kui rahvusvaheline alaliit otsustas anda Eestile korraldada 2016. aaasta Euroopa meistrivõistlused. Need toimuvad Tallinna külje all asuvas kaitseliidu Männiku lasketiirus.

Selle Eesti laskmist tunnustava otsuse valguses otsustaski Läänemaa spordikooli laskmisosakond tähistada suurepärast uudist eriliselt.

Spordikooli noored kutsusid kaitseliidu Lääne maleva sel laupäeval sõpruskohtumisele, kus selgitatakse parem püssi- ja püstolivõistkond. Nagu rahvusvahelistel võistlustel, koosneb ka siin võistkod 3 inimesest. Võrreldes suurvõistlusega proovitakse jõudu lihtsamates võistlusharjutustes. Püssis lastakse 30 (muidu 60) lasku lamades ja püstolis 30 lasku ringmärki (muidu 30 ringi + 30 ilmuvasse).

Panuseid tehes võiks arvata, et püstolis on parem spordikool. Püssiski oleks aasta tagasi pakkunud kindlat spordikooli võitu. Kuid aastane võimalus treenida võib seekord kallutada paremuse kaitseliidu esindusele. Täiendavateks plussideks kaitseliitlastele on valikuvõimalus võistkonda komplekteerida suuremaarvuliselt laskjaskonnalt kui spordikoolil. Samuti on püssi lamades laskmises oluline relvastus, kus kaitseliidul on kasutada tänapäeva tipprelvastus spordikooli nõukogudeaegsete SM-de ja Ural püsside vastu.

Kindel on see, et 1. veebruaril Haapsalu lasketiirus toimuval võistlusel saavad mitmed noored ja kaitseliitlased oma esimese kogemuse võistelda võistkondlikult. Ja loodetavasti näeme mõndagi siin osalevat laskurit 2016. aastal Eestit esindamas Männiku lasketiirus Euroopa meistrivõistlustel.

Mati Seppi

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments