Eia Uus sai romaanivõistlusel kolmanda koha

Lääne Elu

info@le.ee

Eia Uus. Andres Raudjalg

Kirjanike liidu romaanivõistlusel pärjati esikohaga kirjanik Paavo Matsini käsikiri “Kongo tango”. Teise koha sai Joel Jans käsikirjaga “Tribestria”. Žürii otsusel anti välja kaks kolmandat kohta, mille pälvisid Taavi Liias käsikirjaga „Taliib“ ja Noarootsis sündinud ja koolis käinud Eia Uus käsikirjaga “Tüdrukune”.

Võidutöö “Kongo tango” tõlgitakse inglise keelde, et võimaldada väliskirjastajatel käsikirjaga tutvuda.

Peale auhinnaliste kohtade tõstis romaanivõistluse žürii esile kolm käsikirja, mille autoriteks on Villiam Neeme, Margus Müür ja Märt Laur.

Postimehe eriauhinna pälvis Taavi Jakobson, Eesti Keele Instituudi ja Emakeele Sihtasutuse auhinna Paul Raud ning Margus Karu eriauhinna Liine Roos.

Võidutööd valiti välja 58 algupärase ja seni avaldamata käsikirja seast.

Kirjanike liidu romaanivõistlus on kirjastuse Loodus romaanivõistluse (esimene 1926) idee jätkaja. Kirjanike liidu romaanivõistlus algatati Eesti erakapitali toel 2014. aastal ja see toimub iga kahe aasta tagant.

Esimese Eesti Kirjanike Liidu romaanivõistluse võitjaks valiti 2015. aastal Armin Kõomäe romaan „Lui Vutoon“, 2017. aastal valiti võiduteoseks Vahur Afanasjevi romaan „Serafima ja Bogdani“.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments