Haapsalus sajab lörtsi, ilmajaam hoiatab libeduse eest

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Täna pärastlõunal alanud lörtsisadu läks üsna kohe üle vihmaks. Foto: Arvo Tarmula
Täna pärastlõunal alanud lörtsisadu läks üsna kohe üle vihmaks. Foto: Arvo Tarmula
Täna pärastlõunal alanud lörtsisadu läks üsna kohe üle vihmaks. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalus hakkas veerand tunni eest sadama lörtsi, ilmajaama teatel langeb temperatuur täna keskööks alla nulli, mis muudab sajust märgunud teed libedaks. Maanteeameti kinnitusel on juba praegu teeolud rasked ja sõitudeks tuleks rohkem aega varuda.

“Seoses jätkuva saju ja temperatuuri langemisega on teeolud meie teedel muutunud keeruliseks ning esineda võib nii jäidet kui ka lörtsi ja lumega kaetud teepinda. Seetõttu tuleks kavandatavateks sõitudeks varuda rohkem aega,” teatas maanteeamet.

PPA korrakaitsepolitseiosakonna komissar Riho Tänak soovitab teel esineva libeduse korral hoida tavapärasest madalamat kiirust, vältida järske manöövreid ja jätta eesliikujatega piisav pikivahe, mis lubab vajadusel ohutult pidama saada.

Ilmajaama teatel on oodata ka tuule tugevnemist, põhjarannikul ja saartel kuni 18 meetrini sekundis. Sisemaal võib tuule kiirus puhanguti küündida 15 meetrini sekundis.

Õhutemperatuur langeb alla 0 kraadi Põhja-Eestis täna õhtupoolikul, Kesk-Eestis kesköö paiku ja Lõuna-Eestis laupäeva hommikuks.

“Tähelepanu! Teed muutuvad libedaks!” hoiatab ilmateenistus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments