Maaleht: Metssead on kogu maa üles tuhninud

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Piirkonniti on tänavu talvel jahimeestel tulnud vähem metssigu sööta, kuna nood saavad loodusestki hõlpsalt toitu kätte ja käivad söötmisplatsidel vähem. See-eest on metssigade tuhnimist rohkem nii põllul kui metsas.

“Eks neid käi platsiski, kuid näiteks mu puisniidud on küll ka päris korralikult segi pööratud,” ütles Läänemaal elav jahindusbioloog Kalev Sootalu Maalehele. Sead näivad Sootalu sõnul eelistavat just maapinna kõrgemaid nukke, kraavikaldaid jms, kus sooja talve tõttu leidub muu hulgas neile maitsvaid elukaid. “Näiteks vihmaussid. Isegi ööussid on selle soojaga väljas ju,” ütles Sootalu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments