Keskkonnaamet liiklejaile: Põtradel ja hirvedel algab jooksuaeg

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Septembris alanud põtrade ja hirvede jooksuaja tõttu peaksid autojuhid olema senisest tähelepanelikumad.

Keskkonnaamet teatas, et eriti tähelepanelik tuleks olla just varahommikul ja õhtul, sest siis on seksuaalselt aktiivsed sarvekandjad eriti varmad pea laiali otsas teele tormama. 1. oktoobril algava aju- ja koerajahiga võib kaasneda metsaelanike liikumine ka päevasel ajal.

“Soovitame maanteedel liiklejatele olla eriti tähelepanelikud just päikesetõusu ning -loojangu eel, mil on ulukite aktiivse liikumise aeg,” lausus keskkonnaameti jahinduse peaspetsialist Jaan Ärmus. “Liiklusohutuse seisukohalt on oluline kuupäev 1. oktoober, mil algab aju- ja koerajaht, sest selle jahipidamisviisi kasutamisel võib kaasneda ulukite liikumine ka päevasel ajal.”

Hirvejahi hooaeg algas 1. septembril ja lõpeb jaanuari lõpul ning 15. septembril alanud põdrajahi hooaeg kestab 15. detsembrini.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments