Eesti parim mahetoode on Tammejuure talu ökokanepiõli

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Karin Kuusemaa (pildil) vanemate Tammejuure talu nišiks on kanepitooted — kanepitee, kanepiõli ja kanepiseemned. Foto: arhiiv

Eile Eesti vabaõhumuuseumis peetud leivapäeval kuulutati 2013. aasta Eesti parimaks mahetooteks Tammejuure talu ökokanepiõli.

Parim mahetoode valiti 27 toote hulgast. Eesti parim mahetoode ökokanepiõli valmib Martna vallas Suure-Lähtrus Anita ja Teet Kuusemaa peetavas Tammejuure ökotalus.

Tammejuure talu on tootearenduses lähtunud traditsioonidest. “Mul on hea meel, et me suutsime taaselustada vanade eestlaste toidulaua juurde kuuluva õlikanepi. Meid ennastki köidab selle toote mitmekülgsus: kasutamine toiduna, toidulisandina, nahahoolduses,” ütles ERRile Karin Kuusemaa Tammejuure talust. Karin Kuusemaa veab ka otse tootjalt tarbijale põhimõttel toimivat toiduvõrgustikku Läänemaa O.T.T.

Eesti parimaks mahetootjaks tunnistati Kiltsimäe talu Harjumaal.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments