HKHK kokaõpilaste valmistatud suupisted vaimustasid mahetootjaid

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

HKHK kokaõpilane Rene-Roland Kasemets andis kartulikroketitele õpetajate Kersti Õimi ja Taavi Kuusiku valvsa pilgu all viimase, külmsuitsuse lihvi. Arvo Tarmula
Kuula artiklit, 2 minutit ja 32 sekundit
0:00 / 2:32

HKHK kokaõpilane Rene-Roland Kasemets andis kartulikroketitele õpetajate Kersti Õimi ja Taavi Kuusiku valvsa pilgu all viimase, külmsuitsuse lihvi. Arvo Tarmula

Teisipäeval Haapsalus peetud Organic Estonia ja SA Läänemaa ühise maheseminari lõunalaua katsid Haapsalu kutsehariduskeskuse kokaõpilased mahedalt kasvatatud ja toodetud toorainest suupistetega.

Külaskäigule Ain Meentalo mahevaarikapõllule järgnenud seminaril tutvustas Organic Estonia meeskond mahemajanduse ideed ja oma ühingu eesmärke. Räägiti ka teiste Euroopa riikide edusammudest ja kogemustest, millest osa püütakse Eestis juba rakendada, kuid suurem osa ootab veel tegemist.

Artikkel jätkub peale reklaami

Arvudest Läänemaa mahemajanduses andis ülevaate põllumajandusameti Lääne regiooni juhtivspetsialist Luule Varik. Lisaks said seminaril osalejad ka ise proovida, kuidas siinsete mahetootjate toodang maitseb, kui see on läbi käinud Haapsalu kutsehariduskeskuse kokaõpilaste käte alt.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Reklaam