Linnaalgkooli kõik projektid said KIKilt raha

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Detsembris kiitis KIK heaks 20 Läänemaalt esitatud rahataotlust, neist viis olid Haapsalu linna algkooli projektid laste loodusreisidele viimiseks.

„Viis projekti korraga on harukordne,” ütles linnaalgkooli direktor Malle Õiglas.

Projektide „Risti ja rästi läbi Vormsi”, „Karu magab talveund”, „Teadmiste jahil Matsalu Rahvuspargis”, „Ida–Virumaa 7 põnevamat vaatamisväärsust” ja „Avastamas Hiiumaa looduskauneid kohti” peale kokku sai kool 147 eurot.

Ühele väljasõidule lähevad korraga kõik paralleelklassid, nii et terve kool on kaetud, rääkis Õiglas. Näiteks lähevad tänavu kõik viiendad klassid Ida–Virumaad avastama.

Tavaks on saanud, et esimesed klassid käivad Silmal, teised klassid Matsalus. Edasi liigutakse juba kaugemaile radadele. Tänavu on ka üks rahvusvaheline Comeniuse projekt, koos väliskülalistega minnakse Hiiumaad avastama.

Õiglase sõnul on kool ka varem KIKile rahataotlusi kirjutanud ja nende hulk on iga aastaga kasvanud.

Rahataotlusi kirjutavad klassijuhatajad üksteist toetades. „Olen uhke oma klassijuhatajate üle,” ütles Õiglas. Et projektid tuleb esitada 15. augustiks, tegelevad õpetajad sellega isegi oma puhkuse ajast.

Õiglase sõnul teeks kool väljasõite ka KIKi rahata, aga mitte nii suurelt, ja siis ei saaks kõik lapsed kaasa tulla, sest suur osa sõidust tuleks katta lapsevanemail. Toetus katab sõidu ja muuseumipiletid, ühepäevasele sõidule paneb kool ka toidu kaasa.

KIKi detsembrikuisest rahajagamisest sai loodusharidusprojektidest toetust ka Metsküla algkool — 2528 eurot õuesõppelaagri tarvis.

15. augusti vooru esitati KIKile kõikjalt Eestist üle 700 taotluse. Raha sai neist 298 kogumaksumusega 13,3 miljonit eurot.

Läänemaalt saadeti üle 30 keskkonnaprojekti, kokku küsiti üle 953 000 euro. Rahastati 20 projekti 405 359 euro ulatuses, ütles KIKi Läänemaa projektispetsialist Udo Maiste.

Suurima summa, üle 100 000 euro sai Linnamäe kivisöekatlamaja üleminekuks hakkpuiduküttele.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
wall mounted racks
10 aastat tagasi

Thanks a lot for the post.Really looking forward to read more. Want more.

covered california
10 aastat tagasi

I loved your article post.Much thanks again. Want more.

online business
10 aastat tagasi

Really appreciate you sharing this blog article.Really thank you! Want more.

Juku
10 aastat tagasi

Kas tõesti viie projekti peale 147 eurot on ikka nii suur raha, et õpetajad peaksid oma puhkuse ajast veel tööd teha vehkima?