EPL: Raul Olle on teinud Vitali Bernatskile rahaülekande

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kunagine Eesti tipp-suusataja Raul Olle kandis 2002. aastal dopinguarst Vitali Bernatskile üle 10 500 krooni, kirjutas Eesti Päevaleht.

Olle kinnitas lehele antud usutluses, et Bernatskiga mitmel puhul kokku puutunud juba alates 1980. aastate lõpust. Toona töötas Bernatski suusakoondise arstina.

Olle eitas usutluses dopingu kasutamist.

Usutluse käigus ei suutnud Olle Bernatskile tehtud ülekannet meenutada. Pärast usutlust kontrollis Olle oma konto väljavõtted üle ning kinnitas, et on teinud Bernatskile rohkem kui ühe rahaülekande, kuid ei mäleta mille eest.

“Tegemist võis olla laenuga Bernatskile, aga ma ei mäleta, et oleksin talle laenu andnud,” sõnas Olle. “Ma tõesti ei oska neid ülekandeid selgitada.”

“Kui ma oleksin endal mingisugust südametunnistuse piina tundnud, siis poleks ma ju teiega [EPL-i ajakirjanikuga] ettevalmistamata kohtuma tulnud, vaid oleksin midagi usutavamat välja mõelnud,” sõnas Olle.

Olle sõnas, et kui ta oleks toona dopinguga tegelenud, poleks ta olnud nii rumal, et keelatud ainete eest pangaülekandega maksab.

Dopinguga varustamise juhtumid leidsid Tartu arsti Vitali Bernatski väitel aset aastail 1995–2007.

Bernatski esines meedias ülestunnistusega, et on aastaid vahendanud Eesti sportlastele dopingut. Põhjus, miks ta alles nüüd paljastusega lagedale tuli, peitub meedia väitel rahavaidluses endise kergejõustiklase Margus Kübaraga. Kübara väitel üritatakse talle ärilise ebaedu pärast kätte maksta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments