Suusaliit heitis Alaveri oma ridadest välja

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Suusatreener Mati Alaver. Foto: Aldo Luud/Õhtuleht/Scanpix
Suusatreener Mati Alaver. Foto: Aldo Luud/Õhtuleht/Scanpix

Suusaliidu juhatus otsustas teisipäeval peatada dopinguskandaali sattunud sportlaste Karel Tammjärve, Andreas Verpalu ja Algo Kärbi võistluslitsents.

Litsentside sulgemine tähendab, et murdmaasuusatajatel ei ole õigust osaleda rahvusvahelise suusaliidu (FIS-i) võistlustel, sealhulgas tiitlivõistlustel. Peale selle väljastab FIS ilmselt dopingu tarvitamise pärast uurimise all olevatele sportlastele omalt poolt täieliku võistluskeelu, mis tähendab, et sportlane ei tohi startida mitte ühelgi võistlusel, ka rahvamaratonidel ja muudel Eesti väikevõistlustel.

Eesti Suusaliidu murdmaasuusatamise alakomitee liikmete hulgast kutsutakse tagasi treener Mati Alaver. Suusaliidu juhatuse teisipäevase koosoleku otsusega välistatakse Eesti koondise esindamine ilma suusaliiduga sõlmitud lepinguta.

Eesti olümpiakomitee (EOK) täitevkomitee tühistas teisipäeval Mati Alaveri ja Andrus Veerpalu treenerikutsed, võttes neilt õiguse edaspidi mistahes viisil treeneritöös ja murdmaasuusatamise õpetamises osaleda. Treenerikutsete kehtetuks tunnistamine on EOK ainuõigus.

Suusaliit lubas üles ehitada uue murdmaasuusatamise meekonna.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments