Vikerraadio: ajakirjanik ja lastekirjanik Kaie Ilves avaldas luulekogu

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kaie Ilves esitles eile õhtul oma raamatut Haapsalus Läänemaa keskraamatukogus. Foto: Arvo Tarmula

Ajakirjanik ja varem peamiselt lastekirjanikuna tuntud Kaie Ilves avaldas oma teise luulekogu, mille nimeks on “Klaasipuhuja”.

“Kaie Ilves alustas luuletamisega juba koolipõlves, kuid esimese luulekogu sai kaante vahele alles 2017. aastal, kui ilmus teos “Eikeegi”,” teatas ERRi Lääne-Eesti korrespondent Juhan Hepner oma raadioloos.

“Klaasipuhujat” läbiv motiiv on aeg. “Mis see aeg siis tegelikult on?” küsis Ilves Hepnerile antud intervjuus. “See on järgnevus: minevik, olevik, tulevik. Ja nende paralleelsus. Ja nendes luuletustes ma olen jõudnud selleni, et on ikkagi paralleelsus, et tegelikult on kõik korraga. Ja mõnikord sellest, mis on seal korraga, kerkib midagi esile, millest saab luuletus.”

“Kaie Ilves ütleb, et kui romaani kirjutamine nõuab pikka keskendumist, siis luuletus on midagi sellist, mis hakkab lihtsalt peas keerlema,” nentis Hepner.

“Selle aja jooksul, mida ma seda luulekogu kirjutasin, umbes aasta jooksul, oli mul kogu aeg paber ja pliiats kotis, sain kõik üles kirjutada,” lisas Ilves.

“Klaasipuhuja” on üheksas Kaie Ilvese sulest ilmunud raamat ja autori teine luulekogu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
kullamaalane
5 aastat tagasi

Kaie Ilves on ime. Tema luuletustes on inimlikkust, filosoofiat, igavikku- hoiaks aeg teda kaua, kaua sellisena. Erksus, inspiratsioon, mõtete edasiandmise oskus, selgus ja positiivsus on need, mis on temast teinud kirjaniku ja ka tippajakirjaniku. Talle on võimatu kommentaarist keelduda. Edu Kaie ja eksi ikka tihedamini Kullamaale- Sind oodatakse alati seal.